MINI DVOSOBNI STAN: malo kvadrata i pregršt stila na zadnjem katu zgrade

Ovaj mali dvosobni stan površine 40 četvornih metara pravi je primjer uspješno ostvarene funkcionalnosti i stila. Sve je vrlo jednostavno i praktično, a istovremeno i sofisticirano, s pomno odabranim detaljima i kolorističkim akcentima

 

 

 

Skandinavski dizajn sa svojim neutralnim nijansama sivom, bež, bijelom i crnom i dalje je uvelike popularan u uređenju interijera, naročito u onima čiji su vlasnici ljubitelji jednostavnosti i prirode. Nerijetko su stanari takvih domova mlađi ljudi.

Tako je i u ovom interijeru od 40 četvornih metara u kojem caruje skandinavski dizajn oplemenjen trendovima koji dolaze iz drugih stilova. Baš po mjeri mlade vlasnice, koja ga je sama uređivala.

FOTO: KJELLANDER + SJÖBERG

Interijer se sastoji od ulaznog prostora koji vodi u malu garderobu, kupaonicu te dvije prostorije – malu spavaću sobu i dnevnu zonu koja se sastoji od kuhinje, dijela za blagovanje i boravka. U ovim prostorijama zadovoljen je ne samo stil nego i svi sadržaji potrebni vlasnici, a da se pritom nije zatrpao prostor.

Skladištenje se zadovoljilo ponajviše garderobnim prostorom u hodniku, a kuhinjski prostor je dovoljno velik da zadovolji potrebe spremanja namirnica i posuđa.

FOTO: KJELLANDER + SJÖBERG

Zbog male kvadrature detalji su pomno odabrani i dozirani, kao i boje. Prevladava neutralna paleta koja funkcionira kao osnova za dodavanje akcenata u pastelnim tonovima ružičaste. Moderni, trendi elementi uneseni su odabirom crne za boju kuhinje te stolicama i tabureom presvučenim mekim i sofisticiranim baršunom, čime se izbalansirala prisutnost suzdržanosti i asketizma skandinavskog dizajna i raskoši modernizirane klasike.

Najženstveniji dio stana svakako je spavaća soba u kojoj pažnju plijeni ružičasto obojeni akcentni zid iza kreveta, što stvara čarobnu atmosferu.

 

 

 

Komentari