Moderni industrijski štih u obiteljskom domu u Prelogu: fantastična kombinacija crne, maslinaste i drveta

Nedavno smo pokazali kako je Danijela uz pomoć supruga uredila svoju prekrasnu crnu kuhinju i blagovaonicu a sada otkrivamo i kako izgleda ostatak dnevne zone te kupaonicu i gostinjski WC

 

 

 

Obiteljska kuća u Prelogu ima oko 130 četvornih metara stambenog prostora, a čak 60 četvornih metara odlazi na dnevni prostor. Veliki prostor nudi i više mogućnosti ne samo za komocijom nego i ispunjenjem svih želja i potreba vlasnika, no vlasnici, kao što ćemo saznati kasnije, smatraju da to može biti i problem. Tako velika crna kuhinja, kao i dominacija tamnih tonova namještaja nisu zagušili prostor nego ga učinili posebnijim.

Foto: Privatni arhiv

Nas je prije par mjeseci oduševila kuhinja u ovom domu, pa smo zamolili vlasnicu Danijelu da nam pošalje fotografije. Crna industrijska kuhinja  dio je dnevne zone u kojoj se nalaze i veliki prostor za blagovanje te dnevni boravak kao i kutak za čitanje. Kako je sada i ostatak prostora dovršen, odlučili smo ga pokazati.

DANIJELINA NOVA CRNA KUHINJA: prekrasan prostor inspiriran industrijskim stilom

Foto: Privatni arhiv

I dnevni boravak nastavak je stilske priče koju je nagovijestila kuhinja, a maslinasto zelena boja kutne garniture savršeno se saže s crnom te drvenim površinama koje su prilično zastupljenije u prostoru, naročito kao podne obloge koje su seljački pod uljani, prekrasni izbijeljeni hrast s izraženim crnim šarama.

„Mada mi se više sviđaju tamnije nijanse parketa, izbor je pao na ovaj, zbog kontrasta s tamnim namještajem“, kaže Danijela.

Foto: Privatni arhiv

Svjetlija nijansa poda je svakako bolji odabir koji je doprinio da prostor bude prozračniji. Rezultat je originalan, ugodan i topao dnevni prostor za mladu obitelj.

„Kuću smo suprug i ja kompromisno uredili jer nam se ukusi i stilovi jako razlikuju. On je izabrao glavne komade namještaja uključujući kuhinju, a ja sam više birala boje i detalje. Uselili smo se tek prije šest mjeseci pa ima tu još puno nedorečenog, ima i nekih grešaka koje će se popraviti“, objašnjava Danijela.

 

Foto: Privatni arhiv

Prostorom dominira industrijski dizajn u kombinaciji s rustikom i farmhouse stilom što je vidljivo već na ulazu gdje su postavljenja velika hrastova vrata rađena po mjeri po lokalnog stolara. Pažnju najviše privlače lusteri kao i klub stolić napravljen od starih hrastovih greda, kojem se boja, kako nam je otkrila Danijela ovisno o svjetlu mijenja boju od sive do maslinasto zelene.

„Bilo mi je teško ga uklopiti u ostatak interijera, pa su mi tu pomogle dvije prekrasne slikarice sa svojim radovima – Lena Marie Josić i Daisy Willow“, otkriva vlasnica.

Foto: Privatni arhiv

No, ostatak namještaja, uključujući i kuhinju, ona i suprug nabavili su u salonima namještaja, većinom u Lesnini. I iako se na prvu čini da je sve lakše kada je prostor velik površinom, Danijela tvrdi da to nije bilo jednostavno.

„Nije lako uklopiti sve stilove i boje u jednu cjelinu. Pogotovo jer jako volim detalje tipa vaza, svijećnjaka, ukrasnih jastuka, teglica za cvijeće… Volim i male drvene stoličice kojih ima posvuda po kući“, kaže. Kako je ljubiteljica tamnih boja, a nije joj se sviđala ideja da dnevni prostor bude odviše taman, Danijela si je oduška dala u kupaonici i toaletu koji i tamne pločice i crne sanitarije.

Foto: Privatni arhiv
Komentari