DIVNA JEDNOSTAVNOST: tonovi nebesko plave, umjetnički predmeti i tamno drvo čine ovaj stan jedinstvenim

Stan u novogradnji postao je dom mladome paru koji je želio moderan i jednostavan interijer. Bilo im je bitno da se u uređenju stvori jedinstven stil unutar cijelog prostora i da u njemu dominiraju smirujuće nijanse plave

 


Plava je omiljena boja u domovima, a nalazimo je obično na sjedećim komadima namještaja (sofama, foteljama ili tapeciranim stolicama), zidovima, keramici te tekstilu – zavjesama, posteljini i ukrasnim jastucima. Svoju popularnost plava duguje smirujućoj, profinjenoj i decentnoj atmosferi koju unosi u svaki prostor.

Upravo plavu, i to uglavnom nebesko plave tonove poželjeli su vlasnici stana od 70 kvadrata u jednoj novogradnji u neboderu s prekrasnim pogledom na grad. Pored toga, njihovi zahtjevi bili su da stanom vlada jednostavnost – bez jarkih boja i jakih detalja te uzoraka. Bilo im je važno da njihov životni prostor bude jedinstven u pogledu stila i da njime dominiraju smirujuće, hladne nijanse, po mogućnosti plava.

Sve ove zahtjeve iznijeli su pred dizajnerice Anastasiju Zabusovu i Sofiju Ashab iz studija Terra Buro.

Prostor je otvorenog koncepta tako da je hodnik povezan s dnevnom zonom unutar koje su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica. Ulazni prostor tako vrlo glatko prelazi u hodnik koji vodi do kuhinje i ostatka dnevne zone.

U središtu stana sakrivena je garderoba, što je dizajnericama omogućilo da se riješe potrebu za velikim brojem ormara i da se stvori funkcionalniji interijer. Također su odlučile podijeliti kupaonice prema njihovoj funkciji: jednu namijenjenu gostima i jednu namijenjenu vlasnicima.

Foto: Evgenija Gnesina

Budući da se stan nalazi na 27. katu dizajnerice su odabrale nijanse neba kao osnovu za shemu boja i organizirale sjedala na svim prozorskim daskama s kojih se otvaraju prekrasni pogledi na grad. Ova odluka u skladu je sa životnim stilom klijenata: rade često od kuće i često primaju goste.

Foto: Evgenija Gnesina

Hladne plave nijanse, koje se sviđaju vlasnicima kombinirane su s toplim tonovima prirodnog drva, kao i sitnim akcentima u boji terakote što je donijelo toplinu u prostor. Individualnost je unesena u interijer kroz umjetnost, kao i vintage predmete i namještaj po mjeri.

Foto: Evgenija Gnesina

U spavaćoj sobi, u kojoj također dominira plava boja te klasičan, bezvremenski stil, pažnju privlači ploča s geometrijskim ornamentima iza uzglavlja.

 

 

 

 

Komentari