Šareni stan od 60 kvadrata: veseo i funkcionalan životni prostor za četveročlanu obitelj

Vodimo vas u stan koji je postao novi životni prostor bračnom paru s dvoje djece. Interijer od 60 četvornih metara odlikuje dobro isplaniran i maksimalno iskorišten prostor, zanimljiva kombinacija boja i jednostavan stil.

 


Nabila Sukrieh, Camilla Stump, Julia Garcia iz brazilskog arhitektonskog studija Minke uredili su mali troipolsobni stan od 60 kvadrata s Sao Paulu. Stan je postao dom četveročlanoj obitelji – roditeljima i dvoje djece te dvama mačićima.

Foto: Gisele Rampazzo

Osim dobro iskorištenog prostora, stan odlikuje šarenilo koje su stvorile živopisne kombinacije boja, obilje zelenila i snažna osobnost zahvaljujući nizu detalja – od kolekcije japanskih lutaka i stripova do vaza i suvenira s putovanja.

Foto: Gisele Rampazzo

Želja vlasnika je bila funkcionalan i veseo, šareni stan i arhitekticama je bio izazov složiti odabrane tonove narančaste, zelene, losos ružičaste, tamne i svijete plave. IU interijeru su implementirane različiti modeli polica za pohranu, rađenih po mjeri kao i ostatak namještaja.

Foto: Gisele Rampazzo

Raspored je vrlo dobro osmišljen – ulazni prostor vodi u dnevnu zonu otvorenog koncepta koja vodi na balkon. Iz dnevnog boravka odlazi se u kupaonicu te tri male spavaće sobe – roditeljsku i dvije dječje koje su iskorištene do posljednjeg centimetra. Kuhinjski prolazi vodi do mini vešeraja gdje je smještena perilica sa sušilicom.

Foto: Gisele Rampazzo

Iako je moderan, stan ima dašak retro dizajna iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, što mu daje bezvremensku notu. Kako bi stan bio još udobniji i imao dodatnu vintage notu, ostavljena je opeka i obojana je u bijelu.

Foto: Gisele Rampazzo
Komentari