SRETAN ŽIVOT U PRIRODI: kućica od 23 kvadrata smještena u srcu australske šume

Sićušne kuće su postale trend ne samo kada je o vikendicama riječ, nego o ‘pravom’ životnom prostoru u kojem se živi tijekom cijele godine. Upravo su se za tu opciju odlučili Matt i Lisa stvorivši dom od skromna, ali lijepa i funkcionalna 23 kvadrata usred australske šume

 

 

 

Sve je počelo jednom lijepom ljubavnom pričom. Nakon što su se upoznali preko Interneta, Lisa i Matt su se zaljubili te shvatili da im se sviđaju slične životne stvari i da žele iskusiti avanturu daleko od gradskog betona. Počeli su živjeti zajedno i postali su dio Tiny House pokreta u Americi nastanivši se u jednoj kućici. Kasnije ih je put odveo u Australiju gdje su počeli graditi svoj novi dom u planinskom području Blue Mountains u New South Walesu.

 

Foto: Tailored Tiny Co

Iz njihove crne uske kućice na kotačima izrasla je tvrtka Tailored Tiny Co koja je specijalizirana upravo za takve nastambe. Kućica u kojoj žive nalazi se usred šume i stabala eukaliptusa, s pogledom na planine te nudi tišinu, mir i jednostavan život.

Foto: Tailored Tiny Co

Pažnju privlači ne samo mala površina kuće i njezin uski oblik, nego i njezin suvremeni dizajn – crna fasada, veliki stakleni zidovi i prekrasna terasa na drvenom deckingu, s modernom, slojevitom tendom koja podsjeća na jedra.

Foto: Tailored Tiny Co

Kućica, iako samo površine 23 kvadrata ima sve potrebno za život, zahvaljujući dobrom, kompaktnom dizajnu te visini koja je omogućila galeriju na kojoj su prostori za spavanje – jedan za vlasnike, a drugi za goste.

Foto: Tailored Tiny Co

Tekuća voda i struja odnosno funkcionalne kupaonica i kuhinja kao i svi potrebni uređaji poput perilice suđa i rublja čine život u ovoj kućici sasvim ugodnim tijekom cijele godine.

Foto: Tailored Tiny Co

 

Komentari