Umirujuće boje u novogradnji: vlasnici su htjeli da se istakne prekrasan pogled s prozora

Vodimo vas u stan od 85 kvadrata čije uređenje potpisuje dizajnerica Varvara Shabelnikova. Uređenje je inspirirano loftovima i industrijskim dizajnom, a odlikuju ga funkcionalnost i udobnost.


Posljednji kat novogradnje vlasnicima je bio dodatni motiv da njihov dom površine 85 kvadrata bude inspiriran otvorenim prostorima kao u loftu, ali u modernoj verziji u kojoj neće dominirati industrijski dizajn. Vlasnicima, bračnom paru, želja je bila stvoriti prostran, svijetao i funkcionalan stan u modernom stilu koji će podsjećati na loft.

Prilikom planiranja prostora, glavna želja bila im je odvojiti privatni dio u stanu od zajedničkog i osmisliti jednostavan i prilagodljiv kućni ured koji bi se u budućnosti lako mogao pretvoriti u dječju sobu. U tome im je pomogla suradnja s dizajnericom Varvarom Shabelnikovom.

FOTO: NICK RUDENKO

Dizajnerica im je predložila da se prilikom uređenja istakne veliki adut koji stan ima: prekrasan pogled kroz velike prozore te da se malo promijeni tlocrtni raspored. Tako se dobio stan od tri sobe (otvorena dnevna zona, dvije spavaće sobe od kojih je jedna radna), dvije kupaonice, dvije garderobe.

Ulaskom u stan, gotovo odmah se nalazite u prostranoj dnevnoj zoni s kuhinjom, blagovaonskim stolom i dnevnim boravkom. Iz dnevnog prostora jedna vrata vode u ured, a druga u privatnu zonu  gdje su garderoba, spavaća soba i kupaonica.

FOTO: NICK RUDENKO

Cijeli interijer uređen je u umirujućim bojama. U dnevnom boravku većina zidova obojana je u bijelo, a strop je ostavljen u betonu. TV zidu dodana je crna dekorativna ploča i viseći ormarić s ugrađenim kaminom. U dijelu gdje su blagovaonica i kuhinja, kao i dio gdje je polica za knjige kao zidna obloga korištena je opeka, koju su ručno izradili majstori u jednoj tvornici.

FOTO: NICK RUDENKO

Notu razigranosti u radnu sobu unose terakota akcenti oko prozorskih okvira te zidna slika iza sofe s likom ninje. Mala visina prozorskih klupica omogućila je stvaranje ugodnog mjesta za opuštanje uz prozor u spavaćoj i dnevnoj sobi. Prostor ispod prozorskih klupica zauzimaju radijatori za grijanje i sustavi za pohranu.

Ipak, najneobičniji detalj u stanu je možda konzola u hodniku. Kao baza poslužio je stari bicikl koji je zatim prebojan i na njega se pričvrstila ploča stola.

FOTO: NICK RUDENKO

 

Komentari