Predivne kombinacije boja u malom stanu inspiriranom industrijskim stilom

Industrijski stil donosi priličnu suzdržanost pa i sirovost u interijer. No, uvijek postoje načini kako ga možete oživjeti i učiniti toplijim mjestom.

 


Studio SRN+S potpisuje uređenje ovog jednosobnog stana od 50 kvadrata u Melobourneu. Bilo je potrebno organizirati prostor da ostane otvorenog koncepta, a da ipak postoje zone koje nude privatnost.

Vlasniku se svidjela ideja da stan i dalje bude otvoren jer mu to daje industrijsku atmosferu lofta, čemu uvelike doprinose i drugi elementi poput visokog betonskog stropa i vidljivih debelih cijevi kao i crnih metalnih akcenata u prostoru.

Foto: Jack Lovel

Posebnost su mu dale boje koje su dizajneri unijeli uređenjem. Boje su odgovor na želju vlasnika da stan ne bude monoton i dosadan nego da ima određenu živost i dinamiku.

Dijeljenje prostora na zone učinilo je prostor dodatno zanimljivim zbog dobrih riješenja. Velika polica koja kombinira zatvorene i otvorene elemente te stalak za spremište vina tv zid skiven iza crne zavjese doista je originalno rješenje.

Foto: Jack Lovel

Ova polica dijeli dnevni boravak od spavaćeg dijela. Kutak za spavanje od kuhinje i blagovanja dijeli uzglavlje kreveta koje je ujedno i polica s ulogom noćnog ormarića.

Polica s obje strane ima prolaze tako da se zadržala prozračnost u prostoru te omogućila da se s lakoćom izlazi na balkon. Velika klizna staklena stijenka koja vodi na balkon pruža obilje prirodne svjetlosti. Tako svaki kutak stana dobiva dovoljno svjetlosti.

Foto: Jack Lovel

Uski hodnik je iskorišten za ugradbene garderobne ormare čime je riješen problem pohrane u interijeru.

 

 

Komentari