Uspješna preobrazba starinskog interijera u modernizirani i topli obiteljski dom

Prostrana kuća koju vam ovaj puta predstavljamo nalazi se na Long Islandu, čije  uređenje – uspješnu preobrazbu iz starinskog interijera u modernizirani i topli obiteljski dom potpisuje Becky Shea Studio iz New Yorka

 


Izgled interijera od 170 četvornih metara na Long Islandu nije mijenjan preko pola stoljeća, što ga je učinilo potpuno nefunkcionalnim za njegove nove stanare, obitelj s dvoje djece.

Vlasnici su odlučili preurediti prizemlje u kojem se nalazi dnevna zona, toalet te radna soba, dok prva etaža – tri spavaonice tek čekaju na obnavljanje.

 

Foto: Becky Shea Design

Studio Becky Shea koji se prihvatio adaptacije, zamislio je prostor kao modernu verziju rustikalnog stila, s dodacima skandinavskog dizajna te retro štiha iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Time se u prostoru stvorila eklektika koja je unijela raznolikost i dinamiku.

Foto: Becky Shea Design

Prostor zadržava elemente tipičnog američkog doma koji je najčešće kombinacija rustikalnog i kolonijalnog stila, ali uz dodatke modernih elemenata i utjecaja europskog dizajna.

Foto: Becky Shea Design

U kući prevladavaju neutralni tonovi bijele i bež boje, na koju su nadograđivani akcenti u crnim, smeđim, tamnoplavim i sivim tonovima.

Prostor je utopljen korištenjem prirodnog drveta u vidu podnih obloga te nekih komada namještaja, koji su dali atmosferu ugode i pretvorili ga pravi obiteljski dom.

Foto: Becky Shea Design
Komentari