Stan ili kuća za najam: kako pravilno odabranim zidnim bojama možete podići dojam

Iznajmljujete li stan ili kuću, osim odabira namještaja i željenog stila vrlo je važno pravilno odabrati i boje za zidove. Raspitali smo se u Duluxu koje su tri najbitnije stvari kod bojanja zidova…

 

 

Stanovi za najam zahtijevaju uređenje koje se pomalo razlikuje od uređenja doma. Funkcionalno, prozračno, ali i dizajnerski zanimljivo zasigurno će prostor istaknuti u moru ponuda. Kako je baza svakog dizajna je uređenje zidova, stanovi za najam nisu iznimka.

bojanje zidova
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

Vrsta boje

Budući da je u prostorima za najam velik protok ljudi, boja koju odabirete za zidove trebala bi, prije svega, biti kvalitetna. Ovdje se svakako preporuča boja visoke klase otiranja, jer ćete tako zidove puno lakše održavati. U Duluxu preporučuju EasyCare jer osim bogate ton karte, nudi zavidne karakteristike koje će osigurati da vaši zidovi što duže budu kao novi.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Ivana Niskota

 

Odabir nijanse

Kada riješite kvalitetu, vrijeme je za onaj zabavniji dio, a to je odabir nijanse. Umjesto da se vodite dobro poznatim smjernicama i birate isključivo svijetle tonove koje neće zatvoriti prostor, ohrabrite se i upečatljivom bojom osigurajte posebnost, koja je prijeko potrebna želite li konkurirati na tržištu. I u manjim prostorima mogu se stavljati tamnije nijanse, ali na jedan ili samo dio zida, kao stilski akcent koji će dati dubinu prostoru.

Foto: Makeover Addict

 

Kreativno bojanje

Također, bojama možete iscrtati zanimljive oblike ili primjerice prugice. U tom slučaju, odaberite svjetlije boje koje neće djelovati agresivno, a odlično će nositi priču cijelog stana.

Naravno, i svijetle boje bit će odlična baza ako se poigrate dizajnom. Zanimljivi detalji, odabir upečatljivog namještaja ili pak izbor zanimljivih dekora, svakako će vašem prostoru dati potrebnu upečatljivost.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Ivana Niskota

Za koju god boju ili kombinaciju nijansi se odlučite, EasyCare boju možete koristiti u svim prostorijama, a kako i sam naziv kaže, EasyCare, lako održavati. Ona će jednako dobro funkcionirati u dnevnom i spavaćem dijelu kao i u kuhinji, koja je puno zahtjevnija. Razne nijanse ostavljaju vam mogućnost da dobijete dobru bazu za daljnje uređenje.

 

 

Komentari