Mala moderna kuhinja u dvosobnom zagrebačkom stanu

U zagrebačkom stanu od 50 kvadrata tim Mirjana Mikulec uredio je kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak koja zauzima veći dio interijera. Za početak, pogledajte kako je osmišljena kuhinja

 

 

Prostorni koncept moderne kuhinje u dnevnoj zoni od 30 četvornih malo je drugačiji – kuhinja rađena po mjeri djelomično ulazi u nišu i nastavlja se duž cijelog jednog zida preko puta kojega je stavljen šank. No, prije toga bilo je potrebno staviti novu podnu oblogu, a odluka je pala na laminat velikih dimenzija kako bi se povezao cijeli prostor istim materijalom. Boja laminata definirala je materijal kuhinje.

Mnogi još imaju strah od laminata na podu kuhinje, no on je posve neopravdan. Sve više ljudi odlučuje se upravo za ovu podnu oblogu. Današnje tehnologije i proces proizvodnje laminat čine sve kvalitetnijim – prije svega vodootpornim pa, samim time, pogodnim za kuhinjske prostore.

 

 

“Šank te gornji i donji ormarići rađeni su od iverala i feniksa. S obzirom da se klijent nije odlučio za predloženu zelenu boju donjih elemenata, odlučila sam se za sivu nijansu. Za gornje elemente odabrala sam iveral u boji drva, dok će radna ploča, zid između elemenata i otok biti od crnog fenixa”, opisuje odabir materijala za kuhinju po mjeri Mirjana Mikulec.

Postavljanjem visokih kuhinjskih elemenata, maksimalno je iskorišten prostor za odlaganje. Uz boje i materijale, korištene za izradu kuhinje, odlično se uklopio i otok koji je zaokružio je cjelokupan izgled i dao prostoru jedinstven izgled.

 

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

Komentari