Ideje za izradu božićnih dekoracija

Božić je idealno vrijeme da se pozabavite izradom zanimljivih dekoracija i ukrasa za svoj dom. Donosimo nekoliko jednostavnih ideja koje će zasigurno stvoriti udobnu atmosferu u vašem stanu.

Svijećnjaci su nezaobilazan detalj za stvaranje tople atmosfere, a možete ih izraditi i sami. Za to iskoristite stare staklenke. Primer i boja za staklo, patina, ljepilo za dekupaž i silikonsko ljepilo – sve će vam to biti od pomoći pri izradi svijećnjaka.

Pogledajte kako izraditi svijećnjak od staklenke

Staklenka će vam dobro doći i za jednostavne dekoracije. Iskoristite prošlogodišnje ukrase i nalijepite ih na poleđinu poklopca staklenke, dodajte malo umjetnog snijega, preokrenite i gotovi ste.

c9b1e0b3bedc249c2662e4d313a1638b

Božićno drvce možete ukrasiti kuglicama koje je jednostavno napraviti, a sve za izradu vjerojatno već imate kod kuće. Kuglice ukrasite umatajući ih u ukrasni papir u bojama po želji.

Isto vrijedi i za samo drvce. Umjesto kupovanja bora, zašto ne biste napravili iznimku i izradili ga sami? Izraditi možete i adventski kalendar jednostavnim bojanjem minijaturnih teglica. Na rub nalijepite male magnete, obojite ih crvenom ili bijelom bojom i pričekajte da se osuše. Potom njima ukrasite hladnjak i napunite ih slasticama.

2bb6d78d64e3e79f1bbbafaae670ca68

Teglice nešto većih dimenzija mogu vam poslužiti i za izradu bora, kao i snjegovića koji će zasigurno razveseliti najmlađe. Ideja je puno, samo trebate odabrati onu koja odgovara vama i vašem domu.

Foto: Pinterest

Komentari