Uradi sam: božićni ukrasi za bor

Donosimo nekoliko ideja za izradu božićnih kuglica koje će vaš bor učiniti jedinstvenim, a jednostavna izrada zabaviti vas i razveseliti.

Foto: Etsy
Foto: Etsy

Božićni ukrasi neizostavni su dio svake blagdanske idile u domu, a vrsta i boja dekoracija iz godine u godinu sve je više. Spadate li među one koji uživaju u kreativnim idejama i izradi ukrasa, imamo nekoliko prijedloga.

Češeri

Foto via Country living
Foto via Country living

Možda i najjednostavniji način ukrašavanja božićnog drvca je dekoriranje češerima. Obojite ih u neku od omiljenih božićnih nijansi, a crvena, zlatna, bijela i srebrna boje su s kojima ne možete pogriješiti.

Iskoristite žarulje

Foto: pinterest
Foto: pinterest

Stare žarulje ne morate još baciti – iskoristite ih za izradu znaimljivih ukrasa u obliku pingvina, snješka ili pak kojeg drugog lika koji će zasigurno razveseliti i vaše najmlađe. S obzirom da je ipak riječ o žaruljama, pobrinite se da boje kojima ih namjeravate obojiti budu namijenjene staklu.

Papirnate kuglice

Foto via bystephanielynn.com
Foto via bystephanielynn.com

Imate li strpljenja i spretnosti, pozabavite se izradom kuglica od papira, malo žice i pokoje perlice. Nešto tvrđi ukrasni papir izrežite na jednake dužine, izbušite rupe na oba kraja i provucite žicu pazeći na jednak razmak između traka. Sve spojite perlicama ili kakvim drugim ukrasom.

Štrikane kuglice

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Spadate li među one koji znaju štrikati, predlažemo da prošlogodišnje kuglice “obučete” i pretvorite u kakav simpatičan lik poput Djeda Božićnjaka, soba ili pak medvjeda. Ako želite brže rješenje, stare kuglice možete jednostavno ukrasiti i ukrasnim papirom. Umotajte kuglice u papir te trakama stegnite na suprotnim krajevima za izgled bombona.

Komentari