Trend koji volimo: Nova generacija ukrasnih tanjura na zidovima

 

Ukrasni tanjuri kao prijedlog za ukrašavanje zidova u našem domu na prvi pogled čini se kao neka retro priča, u kojoj je rustika dominantan stil. Dakle, samo za tradicionaliste. No, naši primjeri srušit će ovu predrasudu!

Dekoracije od prirodnih materijala, drveta, keramike kao i porculana bile su najčešće u nekim prošlim vremenima. Nerijetko su se od njih izrađivali i ukrasni tanjuri koji bi krasili zidove interijera. Danas su oni opet u modi, i to u posve novom ruku. Moderni motivi su samo boje (primjerice, tanjur u crvenoj, zelenoj, tirkiznoj), ili životinje (papige, sove…), tropske džungle, apstraktni, poigravanje simbolima, geometrijskim oblicima, incijalima….

Naravno, dio proizvodnje odlazi i na retro komade, s reljefno obrađenim rubovima i pozlatom koji savršeno komuniciraju s modernim interijerima, shabby chicom i minimalizmom. Dakle, danas je izbor tanjura toliko bogat, da ćete naći komade koji izvrsno odgovaraju bilo kojem stilu uređenja. Najbolje dolaze do izražaja kada ih je više, a izvrsno se uklapaju sa slikama na zidovima te uokvirenim fotografijama. Načelno ih se stavlja u dnevnu zonu, ali izvrsno se snalaze i u hodnicima, pa i spavaćim sobama. Oni danas definitivno nisu više dekor rezerviran za kuhinje!

Kako biste se inspirirali i lakše zamislili kako će to izgledati u vašem domu, nudimo vam 10-ak primjera šarmantno i stilski različito uređenih interijera.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari