Osmislite sami praktičan i atraktivan glazbeni kutak u vašem domu

Vi ili netko od ukućana svirate neki instrument ili su vam obiteljska uspomena, no niste još pronašli adekvatno mjesto kamo biste ih smjestili? InDizajn tim ima super ideju, koju možete i sami napraviti i to u vrlo kratkom vremenu!

 


Svima vama koji svirate neke instrumente dobro je poznata muka oko toga gdje ih smjestiti. Mi ćemo vam pokazati kako u svom domu možete u svega nekoliko poteza sami osmisliti glazbeni kutak.

1. Na praznom bijelom zidu obojite dva pravokutnika. Visinu i širinu odredite sami. Pomognite si libelom i linije prethodno iscrtajte olovkom. InDizajn tim izabrao je neupadljive sive i bež nijanse jer će kutak na kraju podići instrumentima i odabranim detaljima.

2. Ako je potrebno, nanesite i drugu ruku boje, a onda krenite s izradom nosača za gitaru i ukulele. Izradite ih od letvice i drvenih okruglih profila. No, najprije izmjerite vrat instrumenta.

3. Zatim na drvenu letvicu pričvrstite profil na razmak u koji će stati vrat, a koji će držati instrument.

4. Kako instrumente ne biste samo objesili, napravite i okvire od štukatura koji će ih istaknuti, a time i dodatno podići izgled zida.

5. Sami možete izraditi i kutiju za spremanje ploča i manjih instrumenata. InDizajn tim je iskoristio okvir zidnog elementa koji je nabavio u Bauhausu. Na njega je pričvršćena daska kako bi se dobilo dno. Ako kutiju želite podići od poda – dodajte joj nogice. Obojite ju po želji ili ju ostavite takvom kakva je.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje glazbenog kutka korak po korak!

 

 

Komentari