BOJE, LETVICE I BUKETI: cvjetno osvježenje sobe za djevojčicu koje možete napraviti sami

Imamo ideju za osvježenje sobe za vašu djevojčicu. Iako, vjerujemo da će i drugima biti zanimljivo rješenje za njihovu spavaću sobu ili dnevni boravak. Upute izrade slijede u nastavku članka i video prilogu iz emisije InDizajn.

 


Antonija iz ‘uradi sam’ InDizajn tima pokazat će vam kako možete napraviti brzi stilski makeover u sobi vaše djevojčice. No, vjerujemo da će to biti dobra inspiracija i za one odraslije – da imaju takvu dekoraciju u svojoj spavaćoj sobi- Ili, primjerice, dnevnom boravku! I da sve to naprave – svojim rukama.

DIY makeover pokazat će vam izradu zanimljivih cvjetnih ukrasa za zid. A za potpuni dojam Antonija se poigrala bojama i štukaturama.

Makeover je krenuo od uređenja zidova. Potrebno je prvo označiti dio koji se boja, a nakon toga odrediti pozicije štukatura. Ideja je da se djelomično oboje dva susjedna zida iza kreveta.

Štukature smo kupljene gotove izrezane i prema tome su se odredile i njihove pozicije. Antonija je odlučila napraviti nekoliko kvadrata na zidu te krenula na lijepljenje štukatura. Nakon što se ljepilo ispod štukatura osušilo i pokitali svi rubovi, krenulo se na bojenje.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Budući da se uređuje soba za djevojčicu koja najviše voli ružičastu boju, odabrana je lijepa i vesela nježna nijansa. Između sva sloja boje pričekajte nekoliko sati da se prvi sloj dobro osuši.

Nakon lijepljenja štukatura i bojenja zidova, preostala je još cvjetna dekoracija. Cvijeće birajte prema vlastitim željama, a isto ga tako možete i grupirati. Možete ga kao i Antonija ukrasiti s nekoliko okvira ili pak više cvijeća staviti na samo jedan.

 

Komentari