UREĐENJE BLAGOVAONICE: unesite stil i originalnost odvažnim komadima

Ako volite hrabrije kombinacije i neobične interijere, a spremate se na (pre)uređenje blagovaonskog prostora, pogledajte novi projekt tima Mirjane Mikulec i inspirirajte se

 

 


Prostori koje pamtimo obično nisu jednostavni i pročišćeni. Naprotiv, hrabre kombinacije materijala i boja, raznih stilova i upečatljivih komada, ono je što ih čini drukčijima. No, klijenti studija Mirjane Mikulec obično se opredijele za jednostavne, neutralne kombinacije.

“Jako često gledatelji komentiraju da su nam interijeri sivi, bijeli, prejednostavni, međutim, zaboravljaju da je klijent taj koji na koncu odlučuje i da je bitno da se vlasnici u tom prostoru osjećaju dobro. Velika većina ipak nije sklona žarkim bojama, neobičnim kombinacijama i upravo je to razlog zašto je vladavina sivih ili bež tonova dominanta”, ističe dizajnerica Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

No, ponekad se dogode projekti, poput ove blagovaonice u kojima je moguće sivoj dodati i upečatljive uzorke i jače boje pa se napravi odmak od konvencionalnog. Klijenti su naime željeli netipičnu blagovaonicu.

“Prostor koji smo opremili zauzima 10 kvadrata, a klijenti su ga počeli uređivati sami. Ljubitelji su opeke, nekoliko su puta mijenjali rasvjetu i onda su, u nedostatku ideja, pozvali naš studio u pomoć. Željeli su nesvakidašnji prostor pa smo na tom tragu i birali i nove komade”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Odluka je pala na tepih jakih boja i upečatljivih motiva, a ni stol nije ništa manje originalan. Vodoravna ploha stola su ustvari starinska drvena vrata koja su radi lakšeg održavanja prekrivena staklom. U kombinaciji s tamnim drvenim nogama ostavljaju upečatljiv dojam. Stolci su zato birani u neutralnom sivom tonu, ali u bogatom baršunu s krajevima u zlatnoj boji.

Na prvu nespojivi komadi iskombinirani su tako da čine privlačan kutak za boravak, druženja i blagovanja. Ova blagovaonica izvrsna je inspiracija i za ljubitelje neutralnih tonova koja pokazuje kako ne mora sve završiti u monotoniji i predvidivosti te kako mogu sa sivom stvoriti originalan prostor.

 

Komentari