Dva nova lica stare blagovaonice

Naslijeđena blagovaonica stara više od 30 godina naprosto žudi za promjenom. Vlasnici ne žele mijenjati poziciju blagovanja, ali žele moderniju i ljepšu verziju koja će više odgovarati njihovim godinama.

 

blagovaonica

Prostor između kuhinje i terase vrlo je dobar izbor za blagovaonicu pa je ovo bio jednostavan i zabavan zadatak. Promijenili smo poziciju rasvjete, majstori su obojili zidove, a potom smo odabrali i komade namještaja.

Kad se oprema blagovaonica, idealno je krenuti od blagovoaonskog stola. Odabrali smo drveni stol koji ima mogućnost razvlačenja, moderan je i dimenzijama savršeno odgovara našem prostoru. No kako ne bismo stali samo na jednoj kombinaciji, odlučili smo napraviti dva različita stila uređenja. Baza – stol i rasvjeta – ostat će isti.

Niti jedan od dva stila koja smo odabrali nije uobičajen. U obje smo kombinacije spajali stilski različite komade i tako dobili jedinstvene prostore.

 

 

Prva varijanta – eklektika

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Drvenom smo stolu pridružili metalne stolice, a kao suprotnost odabranim modernijim komadima namještaja, na pod smo smjestili ćilim.

Ova kombinacija nije za ljubitelje tradicionalnih stilova. Vrlo je odvažna i neobična, no čini uistinu jedinstven prostor u kojem će se ljubitelji eklektike osjećati ugodno.

Zid krase oslikani tanjuri koje smo smjestili na stare držače, a s nekoliko detalja na stolu samo smo pojačali dojam.

 

 

 

 

Druga varijanta – industrijski stil

Foto: Darko Mihalić

 

Ni u drugoj varijanti nismo se približili uobičajenim ili tradicionalnim interijerima, već smo se orijentirali prema popularnom industrijskom stilu koristeći tamne nijanse, drvo i metal.

Za stolice smo odabrali replike kultnog Thonetovog klasika u crnoj boji, a pod smo ukrasili tepihom od kravlje kože.

Koji look vam se više sviđa? Recite nam u komentaru!

Komentari