Opremanje luksuzne blagovaonice

Opremanje blagovaonice unutar stan od 60 kvadrata bio je zadatak pred InDizajn timom. Ova je prostorija u sklopu otvorenog tipa prostora koji uključuje još i dnevni boravak. S obirom da je osnovna tema i želja klijntice bio prostor koji odiš luksuznom i modernim stilom, bio je to imperativ i za uređenje blagovaonice. Postojeći tlocrt smo zadržali.

Tlocrt stana
Tlocrt stana

Osnova za uređenje bila nam je siva boja, elegancija i toplina. S obzirom da klijentica ne voli drvo, morali smo pronaći alternativne materijale. Tako smo umjesto pomalo uobičajenog drvenog stola odabrali onaj koji izgleda poput betonskog s metalnim elementima, a upotpunili smo ga plastični stolicama. Većim brojem manjih rasvjetnih tijela i središnjim staklenim lusterom dobili smo ugodniji i dobro osvjetljen prostor.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Prostorija koju uređujemo relativno je velikih dimenzija u odnosu na uobičajene blagovaonice koje se prostoiru na svega nekoliko kvadrata. Za male je blagovaonice uvijek dobro odabrati stol na razvlačenje jer nikada ne znate kada ćete trebati ugostiti veći broj ljudi, a snalaziti se s pomoćnim stolovima nije najzgodnije rješenje. U slučaju ove blagovaonice nismo morali voditi računa o tome pa smo odabrali fiksni stol.

Prozirne stolice, namještaj, kao i rasvjetna tijela nisu zatvorili prostor već su ga naprotiv učiniti prozračnijim i otvorenijim. A zavjesa u od laganog i sjajnog materijala zokružila je cijelu priču.
Ugrađena je nova stolarija, montirana je rasvjeta, umjesto standardnih bijelih zidova odabrana je svijetla nijansa sive. Potom je uslijedilo montiranje vitrine koju smo smjestili u otvor prema loggi.

Za detalje na zidu umjesto standardnih slika i ogledala odabrali smo dva metalna pladnja koja će dati dašak luksuza, a materijalom su usklađeni s podnožjem stola. Naime, ukrašavanje zidova tanjurima, pladnjevima i sličnim predmetima u posljednje se vrijeme vraća u modu, pa ako ste ljubitelj takvih dekoracija, svakako isprobajte ovaj trend.

Želite li luksuzan izgled svoga doma nije nužno trošiti novac na skupe komade namještaja. Često je dovoljno upotrjebiti maštu i detalje poput pladnjeva smjestiti na neobično mjesto kojima ćete ih pretvoriti u neobičan i originalan stilski pečat vašeg doma.

 

Komentari