MANJE JE VIŠE: uređenje blagovaonice i dnevnog boravka za ljubiteljicu jednostavnosti

Tim Mirjane Mikulec uredio je dnevni prostor u stanu u potkrovlji. Prema želji vlasnice, u prostor je donesena kutna garnitura iz staroga stana, pa je koncept uređenja trebalo uskladiti s njom.

 


U novom stanu u potkrovlju zadatak studija Mirjane Mikulec je opremiti dnevni prostor. Riječ je o otvorenoj dnevnoj zoni u kojoj su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, svaki od njih uvučen u svojevrsne niše.

“U dnevnom prostoru potkrovnog stana moramo urediti boravak i blagovaonicu. Kada je riječ o dnevnom boravku, klijentica želi u prostor uklopiti veliku sofu. Što se pak tiče blagovaonice, ruke su nam bile u potpunosti otvorene”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Tu je bila potrebna dodatna pažnja jer je sve nove elemente bilo potrebno uskladiti sa sofom koju je klijentica dopremila iz starog stana. Prije nego što je dizajnerica krenula u odabir namještaja, prostor je iscrtan kako bi se vidjele sve mogućnosti.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

U Lesnini je za blagovaonicu odabrala stol, stolce i rasvjetu, a za dnevni boravak tepih, stolić, lampu i, naravno, detalje. Klijentica je odlučila zadržati bijele zidove pa oni nisu dobili novu boju nego su obogaćeni slikama.

“Kako je sofa u maslinastom tonu, pri odabiru namještaja nismo pretjerivali s bojama, ali smo se pobrinuli za to da dojam bude upečatljiv. Birali smo tepih u bež i tamnim tonovima kako bismo ga uskladili s crnim detaljima u boravku i blagovaonici. Odabirom zlatnog stolića napravili smo iskorak prema odvažnijem, a ujedno prostoru dodali i notu luksuza”, otkriva dizajnerica.

Kako bi se u ovaj relativno tamni ugođaj dodalo malo živosti, u prostor je unesena podna lampa neobičnog oblika u nekoliko boja.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

“Pri uređenju blagovaonskog dijela držali smo se one ‘manje je više’. Suptilnim nijansama stvorili smo ugodan prostor koji se skladno nadovezuje na dnevni boravak. Stolu od sivog drveta pridružili smo tapecirane stolce koji ostavljaju dojam topline i udobnosti. S nekoliko detalja i, naravno, neizostavnim biljem zaokružili smo izgled blagovaonice”, objašnjava Mirjana Mikulec te dodaje:

“Želite li i vi postići ovakav izgled dnevnog prostora, kombinirajte tamnije tonove, crnu provucite kroz manje komade namještaja i detalje, a ne zaboravite upečatljive komade, kao što su u ovom slučaju lampa i stolić u dijelu boravka”.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje korak po korak!


Komentari