U jednoj prostoriji i povezani s kuhinjom: moderni dnevni boravak i blagovanje u zagrebačkoj novogradnji

Povezana dnevna zona, nerijetko koncipirana kao open space nepisano je pravilo uređenja suvremenih interijera. Pogledajte kako je studio Mirjana Mikulec interijeri uredio dnevni boravak i blagovanje koji se nalazi u istoj prostoriji.

 

 

Srce svakog doma je dnevna zona, a kako je studio Mirjane Mikulec uredio blagovaonicu i dnevni boravak u obiteljskom stanu u zagrebačkoj novogradnji, saznajte u nastavku. Zahtjev vlasnika bio je jednostavan, moderan i pročišćen dnevni prostor bez previše boja i detalja. Uz pročišćen dizajn, bilo je potrebno osigurati dovoljno mjesta za skladištenje, a da to ne nagrdi i zaguši prostor.

Blagovanje i boravak prostiru se na površini od 30 kvadrata što je dizajnerici omogućilo da se ispune svi zahtjevi klijenta, a prostor ne izgleda pretrpano te ima dovoljno mjesta za kretanje.

“Kako bi ispunili sve zahtjeve odlučila sam se za namještaj po mjeri. U dnevnoj po mjeri su izrađene dvije komode i jedna polica vrlo jednostavnih linija dok je duž cijelog zida u blagovaonici smješten ormar. Za ormare i komode odabrala sam PET mat u crnoj i sivoj boji i dekor drva. Crnu i dekor drva kombinirali smo na elementima u dnevnom boravku, dok je ormar izveden u sivoj kako ne bi previše iskakao”, opisuje dizajnerica.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Ormar u sivoj boji diskretno se uklopio u prostor. Smješten duž jednog zida, neće smetati pri prolasku, a osigurat će dovoljno mjesta za spremanje stvari. Kako bi se zadovoljila želja klijenta, u dnevni boravak nije uneseno puno namještaja. Skladnim odabirom boja i dekora stvorio se jednostavan i suvremen prostor.

Kako bi dnevni boravak dobio željeni izgled, odabrana je garnitura jednostavnog dizajna, udobna siva fotelja modernih linija i crni metalni stolić. Za blagovaonicu su odabrane zanimljive visilice iznad stola modernih linija, dok su se tapecirani stolci odlično uklopili u ostatak uređenja.

“Spoj jednostavnog i suvremenog najlakše se postiže ravnim linijama, minimaliziranim namještajem i neutralnim bojama. Imajte na umu da bi sve trebalo biti skladno, i što je najvažnije, ugodno. Želite li da i vaš dnevni boravak bude sličan ovome, držite se neutralnih boja. Osim jednostavnog namještaja, kako komoda i polica, tako i onog za sjedenje, birajte i decentna rasvjetna tijela kao i zavjese”, savjetuje Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

 

Komentari