Želite li imati dom kao iz časopisa? Prijavite se na naše radionice

Uvijek ste se pitali kako nekima uspije urediti stan poput dizajnera? Odgovor se krije u dobrim detaljima stavljenima na pravo mjesto. Prilika da i sami imate takav dom nudi vam se na kreativnim radionicama powered by Franck u sklopu ‘In Dizajn – Festivala modernog doma’

 

 

Kada opremamo prostor sami, obično zapnemo na završnim detaljima. Odaberemo obloge, namještaj, sanitarije, pobojimo zidove u željenu nijansu, no onda stanemo. Jednostavno ne znamo kako dalje, a svjesni smo da originalne keramičke pločice, sjajno oblikovan trosjed ili trendi kuhinja neće doći do izražaja ako ih ne oplemenimo detaljima. Niti će dom izgledati kao zaokružena cjelina.

Doista, dekice, ukrasni jastučići, svijećnjaci, vaze, dodatna dekor tapeta, mini police, tegle s cvijećem, fotografije, slike, pomoćni stolić… su ono što čini razliku. No, ne morate biti posebno talentirani niti osoba kojoj je hobi proučavanje magazina o uređivanju interijera da biste se sami uhvatili ukoštac s detaljima i uredili dom poput pravog znalca.

 

Četiri dana ‘uradi sam’ radionica

I ako možda nikada do sada niste ništa izradili svojim rukama – nikad nije kasno otkriti svoje potencijale. Za one koji obožavaju raditi s rukama, naučiti nešto novo kao i one koji se konačno žele upustiti u tu avanturu, prilika se nudi vrlo brzo. U sklopu sajma ‘In Dizajn – Festival modernog doma’, koji već treću godinu zaredom organizira dizajnerica Mirjana Mikulec u suradnji s RTL-om, posjetitelji će moći sudjelovati i u kreativnim radionicama.

Tijekom četiri dana koliko traje poznati festival dizajna odvijat će se četiri različite radionice u kojima ćete naučiti tehnike macramea, decoupagea i keramike te opremiti dom kao iz časopisa. Od četvrtka 13. pa do nedjelje 16. rujna kroz radionice će vas voditi poznate kreativke, osobe s dugogodišnjim iskustvom poučavanja.

Foto: Unsplash

 

KERAMIKA

Sve o modeliranju keramike, u kojoj ćete se i sami moći okušati naučit ćete od Tee Radić, magistre kiparstva koja stvara prekrasnu keramiku unutar svoga brenda Terra. Interes za radionicu keramike je bio toliko velik, da smo već nekoliko dana nakon otvaranja radionice popunili jednu grupu. Stoga smo se odlučili otvoriti još jednu, a na nju se možete prijaviti već danas klikom na indizajnsajam.hr/radionice/osnove-keramike.

Foto: The Villa on Mount Pleasant

 

MACRAME

Umijeće pomalo zaboravljene tehnike čvoranja odnosno macramea, koja je sada opet u trendu moći ćete naučiti od Maše Žarnić, učiteljice kreativnih tehnika s desetogodišnjim iskustvom poučavanja. Pored ukrasa za zid, tehnikom macramea moći ćete naučiti izraditi i prekrasne vanjske tegle odnosno držače za cvijeće i drugo bilje. Želite li imati hit detalje u domu popu macramea, prijaviti se možete na indizajnsajam.hr/radionice/macrame/.

 

Foto: Beaumont Organic

 

DECOUPAGE

Decoupage je već svima dobro poznata tehnika ukrašavanja predmeta i površina salvetama, no njezina popularnost već godinama ne jenjava. U prilog tome govori i činjenica da je mjesta za radionicu decoupagea, koju vodi Ivančica Kršek, koja se krije iza bloga Makeover Addict, još samo nekoliko. Budite i vi dio ove grupe i svladajte napokon prekrasni decoupage prijavom na indizajnsajam.hr/radionice/decoupage/.

 

Foto: Bonart

 

HOME DECOR

I na koncu, četvrta radionica, Home Decor, za mnoge će biti šlag na torti. U njoj ćete, uz vodstvo arhitektice Ivane Niskote iz studija Mirjana Mikulec interijeri i urednice bloga Dekorum.hr naučiti kako jednostavno i efektno urediti dom i na što sve treba paziti kako bi prostor izgledao skladno i originalno. Zaljubite se još više u uređenje interijera i uredite svoj dom poput pravog profesionalca upisom na Home Decor radionicu – indizajnsajam.hr/radionice/home-decor/.

 

Foto: Fauzabeltz.com

 

Sve dodatne informacije o sjamu kao i radionicama možete doznati na stranici www.indizajnsajam.hr/.

 

 

 

 

 

 

Komentari