VESELO, ŠARENO I MALO DRUGAČIJE: uredite originalan kutak za svoju bebu

Pripreme za dolazak bebe prilično su zahtjevne, ali svi na kraju zaključimo kako su to – slatke brige. InDizajn vas savjetuje kako sami možete urediti i razigrati kutak za bebu koji će biti funkcionalan i efektan.

 

 


Kada se spremate za dolazak bebe, u paketu idu i slatke brige oko uređenja njezinog kutka. Na samom početku dijete je uvijek blizu roditelja i dijeli spavaću sobu s njima. Nudimo vam ideju kako u svojoj spavaćoj sobi možete brzo stvoriti funkcionalan i efektan baby kutak.

Ako želite biti kreativni i napraviti tematski baby kutak, to može biti npr. džungla, safari, morska tema ili nešto drugo. Mi smo se odlučili za Afriku i shodno tome birali boje, motive i uzorke.

Nekada je u dječjim sobama sve bilo bijelo ili u nježnim pastelnim tonovima ružičaste ili plave, a danas znamo da bebe zapravo reagiraju na boje. Zato ovaj puta nudimo ideju koja ide u drugome smjeru i znatno je bogatija bojama. Odabrali smo čak tri različite te ćemo od njih napraviti debele, nepravilne linije!

Foto: InDizajn

Uređenje je krenulo od bojanja zida uz koji dolazi krevetić. Prije svega potrebno je olovkom ili kredom lagano iscrtati linije na zidu, no ne morate ih nužno pratiti i ne mora svaka crta biti ravna.

Zatim krenite na izradu dekoracija u kojima će vam biti potrebni stari plišanci i daske kao podloga. Kako se izrađuju dekoracije, pogledajte u video prilogu.

Foto: InDizajn

Još jedna stvar koju možete sami jednostavno izraditi je vješalica. Ona će vam odlično poslužiti za dječju robicu koju želite imati pri ruci.

Ako se odlučite bojati krevetić, bitno je da birate boje sigurne za djecu, ali svakako razmislite o nekoj upečatljivoj nijansi.

 

Foto: InDizajn

 

Komentari