MODERAN DNEVNI BORAVAK: saznajte kako je postignut dojam luksuza i originalnosti

Dnevni boravak mjesto je za odmor i druženje s obitelji i prijateljima i zato želimo da pored funkcionalnosti ima jak vizualan dojam te bude udoban. Pogledajte kako je jedan moderni dnevni boravak uredio studio Mirjane Mikulec.

 


Ovaj dnevni boravak od 25 kvadrata dizajnerica Mirjana Mikulec uredila je inspirirana suvremenim izričajem kojeg odlikuju ravne linije i neutralna paleta tonova.

“Iako su novi vlasnici željeli veliku promjenu, neke stvari ipak nismo dirali – odlučila sam ostaviti podove jer su bili u odličnom stanju. Nisam micala spušteni strop jer je doprinio ideji ambijentalne rasvjete koju sam željela provući kroz prostor. Nadalje, zadržala sam kamin, no malo smo ga dotjerali – zamijenili smo ložište i obložili ga”, okriva dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U ovom dnevnom boravku dizajnerica se odlučila poigrati materijalima pa je tako finalni izbor pao na keramiku što je netipičan materijal za ovaj dio stana. Ipak, najveću pozornost posvećena je odabiru sofe.

Budući da je riječ o velikom dnevnom boravku, iskorišten je optimalno prostor te je stavljena velika kutna garnitura u antracit sivoj tkanini. Ovakva nijansa odabrana je jer u cijelom dnevnom boravku prevladava taman i dominantan namještaj nasuprot toplog drvenog poda.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Ono što mi se posebno sviđa u ovom prostoru je taj pomalo dramatičan izgled koji je postignut keramikom na TV zidu i kaminu. Iako nije uobičajen, ovakav način korištenja keramike vrlo je efektan. Kako bi dobila kontrast tom hladnom dekoru crnog mramora, na jedan zid smjestili smo tapetu ali na način da smo je lijepili na panele i uokvirili. Tako je stvoren dojam slika velikog formata koje inače volim koristiti u prostorima ove veličine”, ističe dizajnerica Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Već spomenuta ambijentalna rasvjeta vrlo je važan faktor u uređenju interijera, posebice dnevnog boravka. Ono što dizajnerica preferira su zidne lampe koje su korištene i ovdje. Također tu je i rasvjeta koja se nalazi oko TV zida, a pali se pokretom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako je uređivan dnevni boravak korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari