Tri načina kako malu kupaonicu učiniti posebnom i privlačnom

Male kupaonice vječna su tema i uvijek plijene pažnju. A i dizajnerima su težak zadatak i pravi profesionalni izazov…. Pogledajte kako je Mirjana Mikulec uredila kupaonicu od svega tri četvorna metra

 

Mali prostori ne dopuštaju previše ekstravagancije, upadljivih uzoraka niti jarkih boja. Pri kombiniranju nijansi i tekstura treba biti oprezan, a isto tako i s detaljima. A upravo su boje, materijali i detalji ono što neki prostor čini posebnim i estetski zanimljivim. Stoga dizajnirati male prostore za dizajnere nikada nije lak zadatak. No, mnogi će vam reći kako je to za njih – izazov.

Pogledajte kako je dizajnerica Mirjana Mikulec sa svojim timom osmislila kupaonicu od samo tri kvadrata, koristeći tri elementa koju su je učinili posebnom.

 

KERAMIKA

Keramika ne smije biti previše upadljiva. Mirjana se ovdje poslužila trikom koristeći trendi pločice s reljefom koje je nemoguće ne uočiti, i daju poseban vintage štih prostoru, a isotovremeno nisu napadne. Također, umjesto jedne vrste, kako se preporučuje u malim kupaonicama koristila je tri vrste pločica. Siva, bijela i tamnozelena stvorile su dinamiku u prostoru, a podne pločice velikih dimenzija dale su dojam prostornosti.

NEOBIČAN DIZAJN

Pored keramike, i ostale vrste sanitarije pomno su birane. Lavabo i pipa nisu velikih dimenzija i sjajo se uklapaju u prostor, no svojim oblikom ipak privlače pažnju, baš kao i ogledalo sa srebrnim okvirom.

TRENDI TUŠ

Walk in tuš, odnosno tuš u ravnini poda otvara prostor i čini kupaonicu većom, a usto je čini i posebnijom. Staklene stijene daju eleganciju. Zamislite li da na mjestu ovakvog tuša stoji onaj s kadicom, shvatit ćete kako je ovo efektnije rješenje koje će dati pečat prostoru i učiniti ga skupljim nego što jest.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari