SVJEŽA INSPIRACIJA: dizajnerske ideje za dekoriranje zidova u domu

U uređenju doma zidovima se uvijek poklanjala velika pažnja. Pored funkcije pregrada, oni trebaju imati ulogu snažnog estetskog elementa koji će podići i oplemeniti cijeli prostor.


Pregrade odnosno zidovi u prostoru nikada nisu imali samo praktičnu svrhu kako bi jedan prostoriju odijelili od druge. Ova površina uvijek se iskorištavala za bojanje u neku boju ili oblaganje različitim elementima koji su joj podizali izgled i oplemenjivali je.

Svijet zidnih obloga doista je vrlo uzbudljiv i novi trendovi donose niz mogućnosti. Ako razmišljate kako osvježiti dom ili što učiniti s običnim bijelim zidovima, imamo niz prijedloga. Njih ćete moći pobliže upoznati ali i nabaviti na sajmu InDizajn koji se održava uskoro, od 6. do 8. listopada u Areni Zagreb.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

TAPETE ZA SVE PROSTORIJE DOMA

Tapete uživaju veliku popularnost u suvremenim interijerima. Nalazimo ih u svim prostorijama, uključujući i kupaonicama i kuhinjama, a sve češće ih možemo vidjeti i na frontama ladica i ormara. I u svim varijantama izgledaju fantastično!

PROMO FOTO STUDIJO

Na sajmu vas i ove godine očekuje tvrtka Studijo Wallart i Josipa Maras sa svojim divnim tapetama. Tapete iz brenda Studijo su izrađene tehnikom digitalnog slikarstva. Njihova specifičnost je, osim što su domaći proizvod, i to što su custom made odnosno mogu se naručiti po mjeri i zadovoljiti individualne potrebe i želje korisnika. Oni mogu birati motive i boje, ali i dimenziju (nema ‘restlova’) te veličinu uzorka.

Na sajmu će Studijo predstaviti između ostaloga i dječju kolekciju tapeta te lanene i vodootporne tapete za tuš kabine i kuhinje.

 

PROMO FOTO STUDIJO

ZELENE DEKORACIJE KOJE POVEZUJU S PRIRODOM

Novi trendovi donose sve veću prisutnost prirode u interijerima. Prirodni materijali i zelenilo, organski oblici i motivi na uzorcima sve su poželjniji jer odmaraju, opuštaju i povezuju s prirodom.

S tom je idejom nastao i Tech Garden. Ova tvrtka ukrašava interijere sa stabiliziranim zelenim zidovima od mahovine i cvijeća, malim i velikim stablima, kuglama od mahovine – bez zalijevanja, podrezivanja, sunca ili tla. Ovom tehnologijom stabilizacije, obrađuju se mahovine, lišajevi i ostalo bilje na određenu bazu koja je pogodna za pokrivanje svih vrsta unutarnjih zidova i primjene za sve vrste interijera. Stabilizirane biljke su 100%, a proces je potpuno ekološki. Smjesa koja se koristi u postupku je biorazgradiva.

PROMO FOTO TECH GARDEN

Tech Garden poznat je i po stvaranju zelenih zidnih panela kao i 3D luksuznih dizajnerskih zidnih obloge od pluta, te proizvoda „Succulents life”, odnosno modula od sukulenata.

PROMO FOTO TECH GARDEN

UPEČATLJIVE I PROFINJENE TAPETE

Tekstilna dizajnerica Martina Banožić svoje je zanimanje usmjerila prema interijerima jer je shvatila da njezin stil i sklonost dizajnu bolje pristaju na tapetama i tkaninama nego odjeći. I sada imamo divne tapete i tekstil koji se savršeno uklapaju u svaki dom.

PROMO FOTO Martina Banozic Textiles

Na sajmu će njezina tvrtka Martina Banožić Textiles predstaviti dizajnerske tapete kao i novu kolekciju, koja do sada nije nigdje viđena.

Svim posjetiteljima sajma Martina Banožić nudi i popust od 40 posto na sve tapete iz kolekcije.

PROMO FOTO Martina Banozic Textiles

MIKROCEMENT JE HIT NA ZIDOVIMA

Pored tapeta, veliki trend u interijerima, kada su zidovi u pitanju su dekorativne boje kao i različiti premazi poput mikrocementa. Ove obloge stvaraju zidove koji izgledaju čarobno.

Na sajmu InDizajn očekuje vas tvrtka Rivedil  koja donosi bogati svijet dekorativnih boja i mikrocementnih obloga te hrpu inspiracije.

PROMO FOTO RIVEDIL

Tvrtka će na sajmu predstaviti i uslugu izvođenja radova mikrocementom, a fokus izlaganja bit će stavljen na kupaonice, ali i bazene kao i podove, uz ostalu ponudu radova vezanih uz microcement, što u klasičnoj izvedbi, što kroz dekorativne uzorke.

PROMO FOTO RIVEDIL

TAPETE POPUT SLIKARSKOG PLATNA

Prošle godine na sajmu InDizajn predstavio se i domaći brend tapeta MagisWall. Svima koji su uređivali dom ili jednostavno prate svijet unutarnjeg uređenja i ljubitelji su estetike, ovo ime je dobro poznato. Mnoge oduševljavaju njihove tapete jer im djeluju poput slikarskog platna.

PROMO FOTO MAGIS WALL

Ovaj domaći brend, iza kojeg je preko 10 godina postojanja, osim proizvodnje i dizajna zidnih tapeta u svojoj ponudi ima i naljepnice za zid i namještaj te slike na platnu.

PROMO FOTO MAGIS WALL

Na sajmu će predstaviti svoje tapete i slike na platnu te novitet u svojoj ponudi. Naime, MagisWall kreće u proizvodnju vlastitih dizajnerskih tekstila koji se mogu koristiti za interijere (tapeciranje namještaja, zavjese, blindse i slično te proizvodnju vlastitog namještaja koji će koristiti ove tekstile (tapecirane stolice, krevete, taburee…).

PROMO FOTO MAGIS WALL

VERTIKALNI ZELENI ZIDOVI

Trend prirode donio je originalne i inovativne zelene koncepte u interijeru, poput primjerice zelenih zidova. Vertikalni zeleni zidovi su veliki trend i vrlo traženi i zbog očuvanja klime.

Na sajmu će se predstaviti i tvrtka Vertical Greenery koja se bavi vertikalnim ozelenjavanjem prostora, kako unutarnjih, tako i vanjskih. Izlažu asortiman koji se temelji na inovativnim sistemima za vertikalno ozelenjavanje – pravim živim biljkama koji su lako primjenjivi u svakom segmentu projektiranja i uređenja.

PROMO FOTO VERTICAL GREENERY

“Ljudi provode previše vremena u zatvorenim prostorima i urbanim sredinama u kojima nedostaje zelenila, a naši sistemi nude mogućnost instant zelenila. Brojni su benefiti ovakvog načina ozelenjavanja u što se posjetitelji sajma i našeg štanda mogu uvjeriti na licu mjesta gdje ćemo prezentirati naše sisteme”, poručuju iz Vertical Greenery.

PROMO FOTO VERTICAL GREENERY

Ove godine u fokus će staviti proizvode koji su idealni za unutarnje uređenje privatnih i poslovnih prostora.

Svi posjetitelji sajma koji se odluče na kupnju njihovih proizvoda dobit će poseban sajamski popust od 10 posto unutar 30 dana od završetka sajma.

PROMO FOTO VERTICAL GREENERY

NOVI BREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU BY MIRNA SIŠUL

Mirna Sišul, akademska slikarica iz Rijeke, već nekoliko godina prema motivima svojih slika stvara i tapete za interijere.

Ove se godine na sajmu predstavlja sa svojim umjetninama na Bazaru, ali i dodatnim štandom na kojem će debitirati njezin novi brand Sophie MonteCristo Design. Tapete pod ovim brandom mali su odmak od onoga na što smo navikli od Mirne Sišul.

PROMO FOTO SOPHIE MONTECRISTO DESIGN

Njezini dosadašnji radovi odlikovali su se šarenim, žarkim bojama i motivima, a u Sophie MonteCristo designu očekuje vas nešto sasvim drugačije. Printevi i tapete koje odaju mirniji dojam, eleganciju i prozračnost u zemljanim i pastelnim tonovima, no i dalje s vrlo prepoznatljivim Mirninim potpisom.

PROMO FOTO SOPHIE MONTECRISTO DESIGN

Poseban interes izaziva kolekcija Methamorphose koja na potpuno jedinstven i za klijenta emotivan način nudi personalizirana ostvarenja koja u interijer unose osobni karakter i priču. Riječ je o unikatnim tapetama ili art printevima velikih dimenzija, koje prostoru daju onaj poseban “wow” efekt. Fuzija je to umjetničke imaginacije i želja klijenata, a često se u takvim tapetama spajaju nasljeđe i moderno. Primjerice, spoj klijentu dragih starih obiteljskih fotografija i grafičkih elemenata i ilustracija koje domu, poslovnom prostoru, kući ili apartmanu za odmor mogu unijeti sasvim posebno ozračje.

Na njezinom štandu očekuje vas sajamski popust na tapete i velike formate art printeva od 15 posto.

PROMO FOTO SOPHIE MONTECRISTO DESIGN

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da je ovo i više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 6. InDizajn sajam od 6. do 8. 10. a u zagrebačkoj Areni i vidite što vam je pripremio tim Mirjane Mikulec u suradnji s RTL-om.

Trodnevni sajam i ove će godine, uz već spomenute, okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma te ponuditi kreativne radionice by Bauhaus – Osnove keramike koju vodi Tea Radić, Art&Wine event slikarice Mirne Sišul te Mini radionice bojenja namještaja by Ivančica Kršek.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete osigurati putem sustava Entrio.

PROMO FOTO MAKEOVER ADDICT

I ove godine pripremljena su stručna predavanja za dizajnere i arhitekte pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Posjetitelji će moći posjetiti i Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn organizira s udrugom Mali zmaj. Riječ je o udruzi iz Zagreba koja nastoji svojim djelovanjem poboljšati kvalitetu života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama te biti podrška novoj generaciji u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

5. InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera – Adele Mesić, Ane Žaje Petrak, HDizajna i Lola Art & Designa. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine te 30 plakata od kojih su neki posebno dizajnirani za InDizajn sajam.

Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku powered by Toco gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu će se pobrinuti Meblo Trade.

Komentari