UREĐENJE BORAVKA I BLAGOVAONICE: neutralne boje, jednostavne linije i prirodni materijali za ugodu i bezvremenski štih

Dnevni prostori središnja su oaza doma u kojoj provodimo najviše vremena, prvenstveno u odmoru i druženju. Zato volimo kada su ugodni i prostrani. Pogledajte kako je studio Mirjana Mikulec interijeri uredio upravo jedan takav prostor – boravak i blagovaonicu

 


 

Svijetli prostori i primjesa skandinavskog stila čest su odabir svih nas, pa tako i klijenata studija Mirjane Mikulec. Iako tamne nijanse unose eleganciju i profinjenost, oni svijetli otvaraju prostor i daju mu osjećaj udobnosti, bezvremenosti i ugode, a to je naročito bitno u socijalnoj zoni stana.

Na primjeru blagovaonice i dnevnog boravka od 38 kvadrata, pokazat ćemo vam kako postići takav izgled i na što posebno obratiti pažnju.

“U ovom boravku i blagovaonici, koji su, kao i ostatak stana, prema želji klijenata, inspirirani skandinavskim stilom, dominiraju svijetle neutralne boje i prirodni materijali. Bilo je potrebno izbjeći jednoličnost, a to smo postigli zidovima i sofom u nježnoj i svijetloj nijansi zelene”, ističe Mirjana Mikulec te dodaje kako je pri uređenju dnevnog boravka imperativ, pored postizanja stila, bio udobnost.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Uređenje je krenulo od osnovnih elemenata – odabira kutne garniture te stola i stolica u blagovanju. Klijent je prihvatio ideju dominacije prirodnih materijala kao i drvene stolice u kombinaciji s tapeciranom klupom. Garnitura za sjedenje rađena je po mjeri u tvrtki Modul.

Povratak klupa u blagovaonice više i nije novost. Ovaj element, osim svoje praktičnosti ima i veliku estetsku ulogu. Odlučite li se pritom za tapeciranu varijantu, unijet ćete osjećaj topline poželjan u blagovaonskim prostorima”, savjetuje dizajnerica.

TV zid osmišljen je da bude atraktivan i primjetan ali ne i napadan. Odlično se uklopio s jednostavnim štukaturama, a cjelokupni izgled upotpunjen je dizajnerskim visilicama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

“Dekor drva, tapecirani elementi kao i  sea salt ton na zidu, povezali su ovaj dnevni prostor dok su prozračnosti pridonijele i jednostavne linije suvremenog dizajna”, zaključuje dizajnerica.

Više informacija o uređenju ovog boravka i blagovaonice kao i kako izgleda tv zid, pogledajte u video prilogu!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

 

Komentari