Pretvorite drvenu paletu u atraktivnu vješalicu za jakne, kapute i modne dodatke

Vješalica za jakne i kapute sastavni je dio svakoga doma. Predlažemo vam da je sami napravite od drvenih paleta – u kratkom vremenu dobit ćete vrlo povoljno originalnu i atraktivnu vješalicu

 


Naizgled obična drvena paleta može poslužiti kao materijal za izradu različitih elemenata u kući ili stanu. Ako vašem ulaznom prostoru nedostaje vješalica za jakne ili želite promijeniti postojeću, vjerujemo da će vam se ova ideja svidjeti.

InDizajn tim pokazat će vam kako drvenu paletu možete pretvoriti u kreativnu i atraktivnu vješalicu za jakne i kapute te modne dodatke.

Boje na vješalici kombinirajte po želji ili ju uopće nemojte bojiti ako ste skloniji neupadljivoj varijanti. Možete ju smjestiti u ulazni prostor doma ili u neku od prostorija – npr. u spavaću ili u dječju sobu.

 

Foto: Saša Lisjak

POTREBAN ALAT I MATERIJAL:

  • Drvena paleta
  • Akrilne boje za drvo
  • 5 kukica za vješanje
  • Vijci
  • Kistovi za boju

POSTUPAK IZRADE:

1. Izradu započnite brušenjem palete kutnom brusilicom. Ovaj korak je ključan jer je s palete potrebno ukloniti nepravilnosti. Prvo brusite grubim, a zatim finim brusnim papirom kojim ćete dodatno zagladiti površinu palete. Na glatku površinu boja će se bolje i lakše primiti.

2. Krenite na bojanje, a odabir boja uskladite s ostatkom interijera. InDizajn tim odlučio se za kombinaciju tirkizne, sive i žute. Dok bojite, ostatak palete, kao i prostor oko nje zaštitite kartonom ili folijom.

3. Ako želite da nijanse budu intenzivnije, nakon sušenja nanesite još jedan sloj boje i pustite da se osuši.

4. Kada se boja osuši, aku bušilicom pričvrstite kukice za vješanje. Rasporedite ih kako želite – ravno ili se, kao i InDizajn tim, poigrajte pozicijama.

 

 

Komentari