PROSTRANA, UGODNA I TOPLA: opremanje blagovaonice za peteročlanu obitelj

Jedan od najvećih izazova prilikom uređenja interijera je popunjavanje velikih prostora. Tada najviše do izražaja dolaze nove ideje i kreativnost. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec prazan prostor od 20 kvadrata pretvorio u blagovaonicu!

 

 


Kuća stara 10 godina dobila je nove vlasnike, peteročlanu obitelj s potrebom za velikim prostorom. Bivši vlasnici ostavili su prazan prostor s rasvjetom koja je zadržana, a zadatak Mirjane Mikulec i njezinog tima je opremiti ga. Ovaj puta vidjet ćete uređenje prostorije koja je dobila ulogu blagovaonice.

“Prostor za blagovanje je zaista velik, a budući da vlasnici žele što prije useliti, naš je zadatak bio brzo pronaći komade namještaja kojima smo ga trebali opremiti. Nismo imali mogućnost raditi namještaj po mjeri niti smo imali puno vremena za planiranje, ali kombinacijom različitih komada stvorili smo dinamičnu, a opet povezanu cjelinu”, otkriva dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

Nakon izmjere i iscrtavanja postojećeg stanja, krenulo se na planiranje prostora, a zatim i u nabavku namještaja. Kako bi se popunio prostor od 20 kvadrata i zadovoljile potrebe obitelji, odluka je pala na dugački drveni stol oko kojeg će se gradila priča o uređenju ostatka blagovaonice. Nakon stola, red je došao na stolice.

“Kada biramo stolce vodimo se prvenstveno željama klijenata. I dok su jedni skloni drvenima ili plastičnima koji se jednostavno održavaju, drugima je pak najvažnija udobnost pa se odlučuju za one tapecirane kakve smo i mi odabrali”, ističe dizajnerica koja je udobne tapecirane stolice kombinirala s drvenom klupom.

Foto: Marko Cindrić

Pored stola i stolica prostor je dobio i nekoliko komoda koje su osim različitih stilova objedinile i različite funkcije. Kombinirani su drvo i crna, što je nepogrešiva kombinacija, no ona može biti poprilično jednolična. Tada je potreban neki upečatljiv komad ili nekoliko detalja da podignu cijelu priču.

Na suvremeno-antiknu crnu komodu smješteno je nekoliko dekoracija i ukrasno bilje, dok je ormarić s otvorenim policama idealno poslužio za čaše i zdjele.

Na samom kraju prostorije, uz pogled na terasu, smještena je efektna žuta fotelja, koja je ujedno i jedina žarka boja u prostoru. Uz fotelju je postavljen i priručni tabure u istoj nijansi, a pokraj njega dvodijelni stolić. Uz to što također izgleda efektno, na njega se može odložiti omiljena knjiga, šalica kave ili čaša dobrog vina. Tako je dobiven i kutak za čitanje i opuštanje.

 

Foto: Marko Cindrić

Komentari