MAKEOVER ZA 5: od pretrpane prostorije do ugodnog mjesta za rad od kuće koji ima i kutak za odmor

Svaki zadatak – od plaćanja računa, pisanja mailova pa do poslovnih aktivnosti lakše je obaviti u odgovarajućoj atmosferi. Pokazat ćemo vam kako je tim Mirjane Mikulec uredio malu, ali funkcionalnu i lijepu radnu sobu koja će poslužiti i kao kutak za odmor.

 

 

 

U prostoru od šest četvornih metara zadatak tima Mirjane Mikulec bio je napraviti lijepu i ugodnu radnu sobu koja će koristiti i za rad od kuće te odmor. Makeover je krenuo od izmjere i micanja starog namještaja.

Od pretrpane radno-gostinjske sobe (izgled možete vidjeti u video prilogu) zadatak je bio napraviti prostor koji će služiti  za rad. Stoga se iz prostorije trebalo izbaciti  sve elemente koji se ne uklapaju u taj koncept te definirati one potrebne za funkcionalnost.

Foto: Marko Cindrić

“Klijentima smo pokazali dvije inspiracije koje su im pomogle u vizualizaciji naše ideje. Budući da je riječ o radnoj sobi, za obje smo varijante birali neutralnu bazu, dok su detalji oni koji čine razliku. Odluka je pala na potpuno neutralnu opciju u kojoj smo malo boje unijeli tapetom”, otkriva Mirjana Mikulec te dodaje:

“Budući da smo maknuli gostinjsku komponentu iz sobe, fokusirali smo se na radni kutak, no u prostor smo smjestili i dio za čitanje. U odabiru namještaja krenuli smo od osnovnih komada, a to su stol i radni stolac. Iako je funkcionalnost imperativ, cilj je dobiti i vizualno lijep prostor kao i stimulativno radno okruženje”.

Foto: Marko Cindrić

Odabran je bijeli stol kojem je pridružen i radni stolac, dok su kutak za čitanje opremljen naslonjačem pepito uzorka, crnim pomoćnim stolićem i okruglim tepom u decentnoj ružičastoj nijansi. Prije nego je namještaj unesen, zidovi su dobili novi sloj boje a jedan od njih i tapetu s ružičastim tonovima.

“Od pretrpane prostorije dobili smo ugodno mjesto za rad od kuće. Nišu smo iskoristili za policu po mjeri jer klijentica ima pun knjiga, a osigurali smo i dodatni zatvoreni dio za skladištenje. Na taj način dobili smo otvoreni i prozračan prostor za rad i čitanje”, zaključuje dizajnerica.

 

Foto: Marko Cindrić

U video prilogu pogledajte početno stanje sobe te kako je tekao proces preuređenja!

 

Komentari