ELEGANTNA SPAVAĆA SOBA: super ideja za smještanje garderobnih ormara

U zgradi koja je trenutačno u izgradnji studio Mirjane Mikulec osmislio je i uredio stan od 120 kvadrata. Pogledajte proces uređenja roditeljske spavaće sobe koja ima zanimljiv koncept garderobnih ormara

 

 


Zahtjev klijenta u spavaćoj sobi bio je osmisliti dovoljno garderobnog prostora i uklopiti visoki krevet, a timu Mirjane Mikulec otvorene su bile ruke što se tiče samog uređenja. Nakon izmjere, krenulo se na izradu idejnog rješenja i odabir materijala.

“Riječ je o izduženoj prostoriji od 18 kvadrata pa smo sve elemente smjestili uz jedan zid. Imali smo dovoljno mjesta od ormara napraviti svojevrsnu walk-in garderobu i ona je zbog praktičnosti i pozicije otvora bliže privatnoj kupaonici. Krevet smo smjestili bliže prozoru i tako cijeloj sobi osigurali dovoljno prirodnog svijetla”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Što se tiče samog uređenja, napravljene su dvije varijante. U jednoj dominiraju zlatni tonovi, dok je druga nešto diskretnija, a opet vrlo zanimljiva. Klijenti su se odlučili za drugu varijantu.

Svijetli hrastov parket složen je u francuski vez. Zbog dominantne tapete, ormari su jednostavnog dizajna s crnim detaljima za elegantniji izgled. Na zidovima smo se poigrali štukaturama, panelom, profilima i rasvjetom. Zvijezda sobe je, naravno, krevet – Mirjana ga je dala izraditi u Modulu.

“Odluka je pala na zemljanu nijansu kreveta. Budući da je riječ o roditeljskoj sobi, odlučila sam da krevet bude 160×200 cm kako bi ostalo dovoljno mjesta za prolazak, ali i za otvaranje ormara. Što se tiče uzglavlja, ono je tapecirano, kao i krevet, no opet diskretno. Krevet je nešto viši – osobno, takvi kreveti su mi udobniji, a u ovaj prostor će se uklopiti i izgledom”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Da bi sobi dala upečatljiv izgled, Mirjana se odlučila za tapetu Studija Wallart Josipe Maras.

“Projekt je gotov i sve je realizirano prema idejnom projektu. Klijenti su dobili ono što im je bilo najvažnije, a to je garderobni prostor i udobno mjesto za spavanje”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari