Mala uska kuhinja od 7 kvadrata: pogledajte kako su postignuti elegancija i dojam prostornosti

Opremanje kuhinje u zasebnoj i uskoj prostoriji zahtijeva pomno osmišljavanje, osobito ako prostor želite maksimalno iskoristiti. Na primjeru jedne takve kuhinje, projektu studija Mirjana Mikulec interijeri, pokazat ćemo vam kako možete urediti takav prostor

 

Stan od 95 kvadrata studio Mirjana Mikulec interijeri uredio je u cijelosti. Ovaj puta ćemo vam pokazati kako je osmišljena uska i mala kuhinju na koju otpada sedam kvadrata prostora.

“U sedam kvadrata cilj nam je bio smjestiti sve potrebno kako bismo dobili funkcionalnu kuhinju. Da bismo dobili dovoljno mjesta za pohranu, elementi se protežu duž dva zida i oblikuju dvostruku linijsku kuhinju, rađenu po mjeri. Elementi s jedne i druge strane zida zapravo djeluju kao dvije zasebne kuhinje, no kombinacijom boja odlično se nadopunjuju i čine jako zanimljivo rješenje”, objašnjava Mirjana Mikulec.

S jedne strane smješteni su uređaji za spremanje hrane, dok se na drugoj nalazi sudoper.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Kako bi se postigao pročišćen dizajn, odlučila sam elementima po mjeri sakriti sve aparate. Odabirom boja i dekora dobili smo elegantnu i nenapadnu kuhinju koja će dobro funkcionirati s ostatkom stana”, ističe dizajnerica.

Za materijal je odabran fenix i to u dvije kombinacije. Na jednoj su se strani tako uskladili elementi u bijeloj boji s tamno sivom radnom pločom, dok je druga strana u kombinaciji tamno sive i bež. Tako se postigao elegantan izgled, dok je bijela boja elemenata na suprotnoj strani pomogla da prostor bude vizualno širi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Fenix je inače odličan izbor za velike glatke površine. Zbog svojih karakteristika, on će dugo zadržati svoj originalni izgled. Ovo je odličan odabir i za kuhinje koje nemaju ručkice, poput ove, jer je fenix otporan na otiske prstiju, zbog čega kuhinja lako zadržava čist izgled.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Pogledajte u video prilogu kako je tekao cijeli proces nastajanja kuhinje!

 

Komentari