KRENITE OD OSNOVA: imamo najpopularnije obloge i dekoracije za vaše podove i zidove

Uređenje doma kreće od osnova među koje svakako spadaju podovi i zidovi. Ako se spremate na (pre)uređenje doma imamo prijedloge najpopularnijih zidnih i podnih obloga trenutno u svijetu interijera!

 


Prva asocijacija na uređenje doma obično je namještaj, a nakon toga detalji. No, prije toga potrebno je pripremiti podove i zidove, koji su početak svakog uređenja. S vremena na vrijeme potrebno je učiniti i njihov makeover kako bismo dobili funkcionalniji dom, bolje i kvalitetnije obloge koje su pritom i usklađene s ostatkom uređenja. Također, nove obloge trebaju biti usklađene s našim životnim navikama i potrebama članova obitelji te uvelike doprinose estetici vašeg doma. Podne i zidne obloge uvijek trebaju doprinositi stilu interijera.

Donosimo vam inspiraciju predstavljajući izlagače koji će na InDizajn sajmu od 6. do 8. listopada u dvorani Arena Zagreb pokazati novitete iz svijeta podnih i (dekorativnih) zidnih obloga kao i najpopularnije modele. Tamo ćete sve modele moći vidjeti na jednom mjestu i dobiti korisne informacije i savjete!

Foto: Darko Mihalić

NOVA GENERACIJA PARKETA ZA MODERAN DOM

Kada su podne obloge u pitanju, većina će se ipak opredijeliti za klasiku, a to se prije svega odnosi na parkete. Ova podna obloga je opcija u kojoj igrate na sigurno i osiguravate, ako odaberete kvalitetnog proizvođača, dugotrajnu podnu oblogu koja će podići prostor, oplemeniti ga i utopliti.

Popularnosti ove podne obloge koja uvijek ima svoje vjerne sljedbenike doprinose i novi moderni i tehnološki napredniji modeli parketa, koji su prilagođeni suvremenom načinu života. Upravo takve parkete ima Galeković, jedan od najpoznatiji domaćih proizvođača podnih obloga.

Foto: @vandercrussen za Galeković

Tvrtka proizvodi klasične i gotove masivne podove. Konstantnim ulaganjem u nove tehnologije razvijali su tijekom 50 godina proizvodnju od klasičnog parketa do podova velikih dimenzija, termički modificiranih vrsta drva (hrast, bukva, jasen) koja svoju primjenu nalaze u interijerima i eksterijerima, te konačno i gotovog parketa sa različitim vrstama završne obrade.

Na InDizajn sajmu moći ćete se upoznati s njihovim proizvodima – masivnim i višeslojnim parketima/podovima, deckingom i termo fasadama. Predstavit će i novitet u stalnom asortimanu – masivne ploče u custom izvedbi.

PROMO FOTO GALEKOVIĆ

UKRASNE LAJSNE I SOKLI

Već nekoliko sezona svijet interijera gotovo je nezamisliv bez ukrasnih lajsni, rozeta i sokla na zidovima i stropovima. Razni klasični stilovi, prije svega mid century i art deco donijeli su ove pomalo zaboravljene dekoracije koje smo vezali isključivo uz stanove s visokim stropovima i hotelima.

No, sada su štukature i rozete veliki hit u interijerima bilo kojeg stilskog usmjerenja i estetike, a često ste ih mogli vidjeti i u projektima studija Mirjane Mikulec.

PROMO FOTO KALCER

Kalcer, redovni izlagač ovih zidnih dekoracija bit će s nama i na ovome sajmu. Kalcer je generalni zastupnik belgijske firme NMC, najvećeg europskog poizvođača štukatura i dekorativnih elemenata za interijer i eksterijer. Kao i prijašnjih godina, fokus na sajmu bit će na prezentaciji branda Noel and Marquet – kompletnog asortimana štukatura, podnih sokla i elemenata za indirektnu rasvjetu.

Poseban naglasak će biti na najnovijoj, nagrađivanoj kolekciji ekskluzivnih zidnih panela Atmosphere, kao i na novoj BLACK kolekciji podnih sokla i štukatura za indirektnu rasvjetu.

PROMO FOTO KALCER

Pored dekorativnih zidnih obloga novost će biti i najnovije kolekcije akustičnih drvenih zidnih obloga za rezidencijalnu i projektnu upotrebu. Prezentirat će se akustične obloge od MDF-a i šperploče, furnirane i bojane, za konferencijske i športske dvorane, škole, hotele, poslovne i stambene prostore.

Za sve posjetitelje izložbenog prostora, uz predočenje letka koji će dobiti od njih, Kalcer odobrava sajamski popust 10 posto na novu kolekciju Atmosphere u razdoblju od 06.10.2023 do 06.11.2023.

PROMO FOTO KALCER

ISTAKNITE LJEPOTU SVOJIH PODOVA

Odabrati podne obloge, složit ćete se, nije jednostavno, iako se na početku sve čini jednostavno. Postoji niz kriterija koje podne obloge trebaju zadovoljiti da bi izdržao sve mehaničke i vremenske utjecaje te ostao vizualno aktualan godinama.

Navratite na sajam na štand inter DomPanela i pogledajte ponudu podnih obloga koje zadovoljavaju sve zahtjeve modernog doma.

PROMO FOTO INTER DOM PANELI

Ova tvrtka u svome asortimanu ima gotove daščane parkete, lakirane i uljane parkete kao i one na riblju kost. Zatim su tu i popularni laminatni i vinilni podovi kao i akustične drvene ploče i decking. Svoje proizvode, kojih ćemo dio vidjeti i na sajmu dolaze iz renomiranih europskih tvornica Kronotex i Savoy (Njemačka), Admonter i Weitzer Parkett (Austrija) i Lico (Švicarska).

Na štandu inter DomPanela očekuju vas i popusti od 20 do 50 posto na daščani parket, laminatne vodootporne podove i vinilne podove.

PROMO FOTO INTER DOM PANELI

TEPIH KAO ‘TOČKA NA I’ SVAKOM INTERIJERU

Na tvrde podne obloge dobro je uvijek staviti i one meke, koje dodatno utopljuju prostor i oplemenjuju ga. Mnogi se tijekom uređenja doma odluče za dom bez tepiha jer žele uživati u pogledu na podnu oblogu. No, nakon nekog vremena shvate da im ipak treba tepih – dom s ovom podnom oblogom izgleda toplije, našim nogama je ugodnije i prostor izgleda kao zaokružena cjelina. Ako se posvetimo odabiru pravog modela, tepih može biti moćan detalj koji će uljepšati prostor.

Regalerija iz Zaboka jedna je od najpoznatijih domaćih proizvođača kvalitetnog tekstila i tepiha koji se isključivo rade od vune – materijala koji  pruža osjećaj ugode, mekoće, komfora i luksuza. Njihovi tepisi dobro su poznati dizajnerima, arhitektima i svima koji prate uređenja interijera te su jednostavno ljubitelji lijepoga.

HOTEL IKADOR / PROMO FOTO MARIO PAVLOVIĆ

Na sajmu će Regeneracija po prvi puta predstaviti svoj novi tepih LOOP. Također, na sve izložene tepihe odobrit će popust 35 posto a na nove narudžbe 20 posto (tijekom trajanja sajma).

PROMO FOTO SLAVEN JANĐEL ZA REGALERIJU

PORED PARKETA, NAJTRAŽENIJI SU LAMINAT I VINILNI PODOVI

Pored parketa, vrlo česta podna obloga u modernim domovima su laminati. Tijekom godina njihov izgled i tehnička svojstva su se usavršila i izgledaju vrlo vjerno pravom drvetu. To je, između ostaloga, i razlog njihove popularnosti. Tu su i SPC vinilni podovi, koji imaju niz prednosti.

Sve to, između ostaloga, u svome asortimanu ima Drvona, tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u trgovini i preradi drva i drvenih proizvoda. Nude preko 150 dekora visokokvalitetnih podnih obloga: laminata, vinila i parketa renomiranih proizvođača, ali i modernih zidnih panela koji su postali neizostavni detalj završnog uređenja interijera.

PROMO FOTO DRVONA

Na sajmu će Drvona predstaviti podove (laminate, vinile i parkete) te svoj novi program – virtualni vizualizator podova. Također, na njihovom štandu ćete moći vidjeti kuhinju eeX i sobna vrata, tako da ćete imati pregršt inspiracije na jednom mjestu.

Drvonina kuhinja eeX je nešto što morate vidjeti – riječ je o nagrađivanoj i dizajnom zaštićenoj kuhinji. Odlikuje je inovativan koncept s unikatnim rasporedom elemenata koji spaja kuhinju i dnevni boravak u jednu funkcionalnu cjelinu i pritom štedi prostor ali i doprinosi sofisticiranom estetskom dojmu.

PROMO FOTO DRVONA

 


OSVJEŽENJE DOMA NOVOM BOJOM NA ZIDOVIMA

Najjednostavniji, najbrži i najpovoljniji makeover doma svakako je nova boja na zidovima. No, pritom se svakako treba potruditi oko odabira prave boje za prostoriju koju ćemo obnoviti i osvježiti bojom. U obzir trebamo uzeti namjenu prostorije, svoje životne navike kao i tko živi u kućanstvu.

Naravno, nikako ne smijemo u tome preskočiti trendove kao i inspiraciju. Sve to možete dobiti na sajmu InDizajn i štandu tvrtke TEXO TRGOVINA koja nam je bila suradnik na mnogim projektima tv priloga u InDizajnu.

PROMO FOTO TEXO

Na štandu ćete se upoznati s asortimanom nekoliko brendova. Fokus Texo branda će biti zaštitni asortiman za bojanje – zaštitne folije i krep trake, a tu su i novi brendovi na domaćem tržištu – Montó Pinturas i Rives Colors & Decorations.

Rives je brand dekorativnih tehnika, a Monto brand nudi širok spektar raznih unutarnjih i vanjskih boja, boja i lakova za metal i drvo.

PROMO FOTO TEXO

DEKORATIVNO BOJENJE ZIDOVA I MIKROCEMENT

Dekorativno bojenje, koje je hit u uređenju, stvaraju zidove koji donose posebnu estetsku čaroliju u prostor. Na prvu se čine kao tapete ili neka čvrsta obloga, no riječ je o posebnim tehnikama bojanja. Drugi trend su obloga od mikrocementa i micro toppinga koje se nanose na podove i zidove. Mikrocement i micro topping su naročito popularni u kupaonicama i kuhinjama, a mnogi kompletan dom oblažu njima. Glatka površina donosi pročišćen i profinjen prostor.

PROMO FOTO MAX MALER
PROMO FOTO MAX MALER

Na sajmu InDizajn očekuju vas upravo dekorativne boje i mikrocementne obloge te hrpa inspiracije na štandu tvrtke Max Maler. Ova tvrtka specijalizirana je za završne građevinske radove u uređenju interijera – od boja na zidovima, podnih i zidnih obloga pa sve do gipsokartonskih radova te toplinskih fasada. Usput ćete moći dobiti i sve potrebne informacije i savjete o ovim podnim i zidnim oblogama.

 

PROMO FOTO MAX MALER

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da je ovo i više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 6. InDizajn sajam od 6. do 8. 10. a u zagrebačkoj Areni i vidite što vam je pripremio tim Mirjane Mikulec u suradnji s RTL-om.

Trodnevni sajam i ove će godine, uz već spomenute, okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma te ponuditi kreativne radionice by Bauhaus – Osnove keramike koju vodi Tea Radić, Art&Wine event slikarice Mirne Sišul te Mini radionice bojenja namještaja by Ivančica Kršek.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete osigurati preko sustava Entrio.

PROMO FOTO IVANČICA KRŠEK

I ove godine pripremljena su stručna predavanja za dizajnere i arhitekte pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Posjetitelji će moći posjetiti i Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

Bazar na prošlogodišnjem InDizajn sajmu / Foto: Sanjin Kaštelan

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn organizira s udrugom Mali zmaj. Riječ je o udruzi iz Zagreba koja nastoji svojim djelovanjem poboljšati kvalitetu života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama te biti podrška novoj generaciji u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera – Adele Mesić, Ane Žaje Petrak, HDizajna i Lola Art & Designa. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine te 30 plakata od kojih su neki posebno dizajnirani za InDizajn sajam.

PROMO FOTO HDIZAJN

Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu će se pobrinuti Meblo Trade.

InDizajn

 

Komentari