Evo na čemu ne biste nikako smjeli štedjeti u uređenju svoga doma

Obnova doma kao i gradnja novoga veliki je financijski izdatak, za mnoge i najveći u životu. No, na neke stvari se doista isplati uložiti novac. Na njih bismo i trebali staviti naglasak pri uređenju.

 


Uređenje doma, bilo da krećemo od nule ili se spremamo na renovaciju vrlo je zahtjevan zadatak. Iziskuje trud, vrijeme, strpljenje ali i velike izdatke koji obično budu znatno veći od planiranih. Stoga se često u kupovini nekih elemenata odlučujemo za povoljnije verzije. Nekada je to dobro rješenje. No, dizajneri uvijek ističu kako uvijek trebamo imati na umu one elemente na kojima ne bismo trebali štedjeti.

Među njih svakako spadaju i vrata i prozori koje rijetko mijenjamo. Pored toga, imaju vrlo važnu ulogu u svakom interijeru, stoga su oni elementi u koje se isplati ulagati.

Upoznajte se s poznatim proizvođačima i zastupnicima vrata i prozora te dođite uživo vidjeti njihovu ponudu. Svi oni čekat će vas u Areni Zagreb na InDizajn sajmu od 6. do 8. listopada.

Foto: Residence Style

GEALAN

Vrata i prozori su nešto što u svakom domu ‘podrazumijevamo’ pa prilikom odabira inzistiramo samo na vizualnom ili pak tehničkom dijelu. No, obje komponente su vrlo bitne – unutarnji i vanjski otvori trebaju biti spoj estetike i funkcionalnosti.

Vođeni tom idejom, kao i najnovijih tehnološkim inovacijama, Gealan godinama na domaće tržište donosi kvalitetna vrata i prozore. Ova tvrtka jedna je od  vodećih proizvođača sustava profila za prozore i vrata u Europi, a u svom asortimanu imaju i klizne sustave. Ova tvrtka u svom programu, uz široku paletu PVC profila za sve tipove i varijante otvaranja prozora i vrata, nudi i sustave za izradu kutija za rolete, rešetkaste kapke ili grilje, klizne prozore, podizno-klizna vrata i preklopna vrata.

PROMO FOTO GEALAN

U fokusu njihovog izlaganja na ovogodišnjem sajmu InDizajn bit će LINEAR moderan profilni sustav. Na štandu će biti izložen LINEAR prozor koji će se moći otvarati preko digitalnog sučelja na touch. Također, bit će izložen i KONTUR, Gealanov najnoviji proizvod, te GEALAN-acrylcolor® uzorci.

PROMO FOTO GEALAN

LOKVE

Moramo priznati da praktične stvar u interijerima nikada nisu tako lijepo izgledale. Sve se više pažnje polaže na estetiku, koju naravno prati i kvaliteta materijala kao i izrada. Sve to čini jedan praktični proizvod poput vrata ili prozora cjelovitim i kvalitetnim.

Takve praktične elemente nudi tvrtka Lokve. Ova domaća tvrtka, iza koje je 100-godišnje iskustvo, dobro je poznato ime u svijetu vrata i prozora, kao i posjetiteljima sajma InDizajn na kojem redovito i uspješno izlažu svoje proizvode.

PROMO FOTO LOKVE

Ovog listopada Lokve će u dvorani Arena predstaviti svoj cjelokupni asortiman s naglaskom na novu liniju proizvoda, brend Slim 50.

“U suradnji sa arhitektima, dizajnirali smo i stvorili jedinstven doživljaj najvažnijeg detalja moderne arhitekture, SLIM 50 drvo-aluminijske prozore i stijene. Uži profil krila od samo 50 mm i skriveni dovratnik koji gotovo nestaje i ostavlja više prostora svijetlosti. Interijer i eksterijer ovdje komuniciraju i stapaju se u cjelinu”, otkrili su nam.

Posjetitelje očekuje i posebna akcijska ponuda – kuponi koji će se moći iskoristiti za gratis izmjeru i montažu, za ponude izrađene do kraja 2023. godine.

PROMO FOTO LOKVE

INOTHERM

U domu sve počinje od ulaza. U tom prostoru se stvaraju prvi dojmovi koji kasnije uvelike utječu na cjelokupni izgled i dojam o nečijem životnom prostoru. A vrata su dio priče o prvom dojmu, zar ne? Nije svejedno kako vrata izgledaju. Pored izgleda, druga bitna odlika vrata je njihova kvaliteta, a treća funkcionalnost. Sve to čini ulazna vrata potpunima. Nabavite stoga vrata koja će svima ostati u pamćenju zbog svoga dizajna i kvalitete, a vi uživajte u njihovoj dugotrajnosti i sigurnosti.

PROMO FOTO INOTHERM

Upravo su ulazna vrata specijalnost su renomirane tvrtke Inotherm. Specijalizirani za proizvodnju aluminijskih ulaznih vrata za obiteljske kuće, stambene zgrade i poslovne prostore, jedna su od vodećih europskih robnih marki u svojoj branši. Najnovije tehnologije, precizan ručni rad, ekološki i kvalitetni materijali te inovativna rješenja u kombinaciji s visokom kvalitetom zadovoljit će i najzahtjevnije posjetitelje sajma.

Na sajmu će izložiti svoj standardni asortiman modernih i kvalitetnih ulaznih vrata, upotpunjen s novim modelima.

PROMO FOTO INOTHERM

KRISTAL

Staklo kao materijal sve je popularnije u interijerima. Pored vanjskih otvora – prozora, balkonskih i kliznih vrata novi trendovi donose staklena unutarnja vrata. I to ne samo u uredima i poslovnim prostorima, nego i domovima. Tako vrata od tamnoga stakla ili zamućenog, mliječnog, možemo vidjeti na ulazu u kuhinju, dnevni boravak, ali i kupaonice.

PROMO FOTO

Sve češće su i staklene fronte na kuhinjskim vitrinama, a umjesto zidova mnogi se opredjeljuju za staklene pregrade koje su posve sigurne i funkcionalne a k tome djeluju vrlo atraktivno u interijeru.

PROMO FOTO

Staklene pregrade koriste se u svakoj prostoriji, a iznimno su popularne u tuš kabinama u kupaonici. Na štandu tvrtke Kristal iz Viteza, iz Bosne i Hercegovine, ćete se moću uvjeriti u ljepotu, funkcionalnost i mogućnosti modernih staklenih pregrada u prostoru, vrata kao i staklenih ograda.

PROMO FOTO

MITRA

Birajući ulazna vrata, pored estetike i kvalitete materijala od kojega su napravljeni, želimo da ona donesu sigurnost. Svatko se želi osjećati opušteno, ugodno i sigurno u svome životnom prostoru, zar ne? Zato je bitno pomno birati ulazna vrata. Na razinu sigurnosti utječe naravno i sam materijal, ali i mnogi mehanizmi i inovacije ugrađene u vrata kao i kvalitetna ugradnja. Radi dodatne sigurnosti, mnogi se odlučuju za protuprovalna vrata.

Upravo njih na sajmu InDizajn će ponuditi domaća tvrtka Mitra. Pored protuprovalnih vrata, posjetitelji će se moći upoznati s njihovom ponudom sobnih vrata po mjeri kao i PVC stolarije.

PROMO FOTO MITRA

Vrhunska sigurnost, potpuna prilagodljivost objektu, stručna ugradnja i zaključavanje pouzdanim sustavima Rollstop i Gripstop, samo su neke od prednosti Mitrinih protuprovalnih vrata. Više od 30 godina iskustva u ugradnji i proizvodnji protuprovalnih vrata garantira da su Mitra protuprovalna vrata spoj višestruko nagrađivanih tehnologija, dizajna i rješenja.

PROMO FOTO MITRA

WINDOR

Upravo su prozori i vrata oni elementi u domu koji omogućavaju toplinsku i zvučnu izolaciju, privatnost i sigurnost. No, pored toga i komunikaciju prostora s ostalim prostorijama doma i eksterijerom, ali i dovoljnu količinu svjetlosti. Ovo potonje je jedan od osnovnih preduvjeta za ljepotu životnog ili bilo kojeg drugog prostora.

Na sajmu ove godine izlaže i tvrtka WINDOR koja je razvila seriju energetski učinkovitih drvenih, drveno-aluminijskih, aluminijsko-drvenih prozoraulaznih vrata i podizno-kliznih stijena i balkonskih vrata koje karakterizira dugotrajnost, funkcionalnost i moderan dizajn.

PROMO FOTO WINDOR

Sve ove svoje proizvode tvrtka s dugogodišnjim iskustvom pokazat će na svome štandu, kao i fasadni sustav. Također, predstavit će i svoj novi proizvod: drveno-aluminijska ulazna vrata WIN 82 SK.

Svim posjetiteljima Windor nudi sajamski popust od 10 posto na ukupnu cijenu stolarije.

PROMO FOTO WINDOR
PROMO FOTO WINDOR

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da je ovo i više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 6. InDizajn sajam od 6. do 8. 10. a u zagrebačkoj Areni i vidite što vam je pripremio tim Mirjane Mikulec u suradnji s RTL-om.

Trodnevni sajam i ove će godine, uz već spomenute, okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma te ponuditi kreativne radionice by Bauhaus – Osnove keramike koju vodi Tea Radić, Art&Wine event slikarice Mirne Sišul te Mini radionice bojenja namještaja by Ivančica Kršek.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete osigurati preko sustava Entrio.

PROMO FOTO TEA RADIĆ

I ove godine pripremljena su stručna predavanja za dizajnere i arhitekte pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Posjetitelji će moći posjetiti i Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn organizira s udrugom Mali zmaj. Riječ je o udruzi iz Zagreba koja nastoji svojim djelovanjem poboljšati kvalitetu života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama te biti podrška novoj generaciji u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

BAZAR NA INDIZAJN SAJMU 2019. / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera – Adele Mesić, Ane Žaje Petrak, HDizajna i Lola Art & Designa. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine te 30 plakata od kojih su neki posebno dizajnirani za InDizajn sajam.

Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

Dječji kutak s prošlogodišnjeg InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu će se pobrinuti Meblo Trade.

 

Komentari