Zašto su muslin i lan idealan izbor za ljetna sanjarenja

Spavanje ljeti mnogima predstavlja noćnu moru! Pretoplo je za deke, a kad su noći hladnije, trebamo udoban, mekan i lagan prekrivač. Donosimo vam savjete o odabiru materijala koji će vam osigurati lak i ugodan san!


Koje materijale odabrati?

Najugodniji i najprozračniji materijali su muslin i lan, stoga su oni najbolji izbor za ljetnu posteljinu. Osim što su lagani i prirodni, omogućuju slobodan protok zraka, stvarajući osvježavajući učinak!

muslin-lan.jpg
Foto: H&M Home, Mango Home

Posljednjih nekoliko godina, ova dva materijala postala su izuzetno popularna. Lan je lagan, ali istovremeno čvrst, dok je muslin mekana pamučna tkanina koja odlikuje visokom apsorpcijom vlage i brzim sušenjem, te je vrlo nježna na koži!

Foto: H&M Home, Posteljina od muslina

 

Gdje kupiti posteljine od lana i muslina?

S porastom popularnosti posteljine izrađene od ovih materijala, raste i potražnja za njima. Osim što su trendi i izvrsno izgledaju, oni su također dobar izbor ako želite nešto dugotrajno i podržavate održivu proizvodnju! Donosimo vam preporuke najboljih modela koji će vam biti potrebni već ovog ljeta!

jastucnica-lan.jpg
Foto: Zara Home, Jastučnica od ispranog lana
deka-muslin.jpg
Foto: Zara Home, Deka od muslina

Ako se zaljubite u lan ili muslin i želite ih ukomponirati i u ostatak interijera, jastučići, zavjese ili deke za terasu, baš ti materijali izvrsna su opcija!

jastucnica-lan.jpg
Foto: Mango Home Jastučnica od lana
muslin-tjesilica.jpg
Foto: H&M Home, Tješilica od muslina
posteljina-muslin.jpg
Foto: H&M Home, Deka od muslina
posteljina-muslin.jpg
Foto: H&M Home posteljina od muslina

 

Komentari