Uz dekorirane zidove sve izgleda bolje. Imamo super prijedloge i savjete za brzi stilski makeover

Dizajneri ističu kako se uvijek trebamo boriti protiv monotonije koja, prije ili kasnije, zahvati svaki dom. Najjednostavnija, a često i najpovoljnija promjena, koja će biti vidljiva, jest makeover zidova.

 


Promjene su uvijek dobrodošle u domu. Čak i kada smo jako zadovoljni njegovim izgledom, s vremenom može nastupiti monotonija. Kako biste je preduhitrili, predlažemo vam makeover zidova.

Velike površine s novom bojom ili nekim drugim načinom dekoriranja bit će itekako primijećene. Prostor će se osvježiti i dobiti novu vizuru a vi ćete se bolje osjećati i biti zadovoljniji. Dekoracija zidova izvrstan je način da svaki prostor podignete iz prosječnosti kao i da sakrijte njegove nedostatke – stari i dotrajali namještaj, stilski nesklad, loš raspored, neadekvatne proporcije elemenata unutar prostorije…

Jer, oči svih će se usmjeriti na ono što je novo, što vizualno izgleda atraktivno. Nudimo vam u nastavku, u suradnji s Bauhausom nekoliko ideja kako možete već u idućih par dana unijeti efektnu promjenu u svoj dom!

Foto: Bauhaus

NOVA BOJA UVIJEK DONOSI OSVJEŽENJE

Ništa ne donosi takvo osvježenje u dom kao kada zidove ili dijelove zidova presvučemo u novi sloj boje. Boje doista imaju veliku moć u prostoru! Nova boja ne donosi samo novu razinu stila i osvježenja, nego i ublažava mane svakog interijera te ga čini urednijim.

Primjerice, nove, svijetle boje donose više svjetlosti pa on izgleda veći, viši i prozračniji što je izvrsno rješenje i za male prostore te uske i dugačke hodnike. Tamne pak ili jarke, intenzivne boje mogu ublažiti praznine u velikim prostorijama s malo namještaja jer će ga smanjiti i suziti.

Swingcolor boje / Foto: Bauhaus

Savjet: Dobro zaštitite prostor oko površine koju bojate i upotrijebite obavezno pik traku kako biste bili precizniji. Također, dobro je nanijeti impregnaciju prije stavljanja prave bolje – tako se sprečava pojava mrlja i neujednačenost nove boje na zidu.

Foto: Bauhaus

ŠTO JE MODERNI DOM BEZ TAPETA?

Rijetki su moderni, svježe uređeni ili renovirani domovi u kojima nema tapeta barem u jednoj od prostorija. Najčešće ih možemo vidjeti u dnevnim boravcima i spavaćim sobama na akcentnim zidovima. No, savršeno funkcioniraju u baš svim prostorijama doma – čak i kuhinjama i kupaonicama. Potrebno je samo odabrati vodootporne modele, koje vlaga i toplina neće oštetiti.

U kuhinji možete staviti i obične tapete na koje ćete naknadno staviti prozirno kaljeno staklo. Tako će uzorak tapeta biti posve vidljiv, a vi ćete svoju zidnu dekoraciju zaštititi od štetnih utjecaja.

Foto: Bauhaus

Savjet: Pomno izmjerite zid kako biste kupili dovoljno rola tapeta. Na svakoj roli navedeno je koliko kvadrata je moguće oblijepiti s njome. Odaberete li tapetu s uzorkom, računajte da ćete potrošiti više jer se uzorci, kada ih lijepite u trakama tapeta, moraju poklapati, odnosno stvoriti kontinuitet.

Također, iznimno je bitno pripremiti površinu na koju ćete nanijeti tapete jer u  suprotnom, ako je neravna, može doći do odljepljivanja. Ili će se, primjerice, kada je gledate iz određenih kuteva, vidjeti nepravilnosti na njoj.

Foto: Bauhaus

NALJEPNICE PODIŽU SVAKI PROSTOR

Pored toga što su vrlo povoljan i brz način kako ukrasiti zidove, naljepnice su jedan od trendova u uređenju interijera. Bilo da je riječ o inspirativnim citatima, geografskoj karti, motivima iz prirode, ilustracijama strip ili junaka iz crtanih filmova, naljepnice će biti uvijek vrlo efektne i uočljive. One su dokaz kako s jednim malim detaljem možete podići i osvježiti svoj životni prostor.

Odabirom motiva naljepnice odajete svoj stil, životne navike, interese i hobije te tako iskazujete svoju osobnost. A svaki dom treba imati osobnost, zar ne?

Zidne naljepnice / Foto: Bauhaus

Savjet: Dekorativne naljepnice vrlo je jednostavno nanijeti, ali se prije pobrinite da površina na koju ćete ih staviti bude čista, bez nepravilnosti i prljavštine. Kako bi je pravilno pozicionirali, prije nanošenja, odredite točnu poziciju i obilježite je grafitnom olovkom koju ćete kasnije pobrisati.

Kuhinjske ili kupaonske pločice možete osvježiti naljepnicama s motivima. Dovoljno je samo preko postojećih staviti nove i izgledat će kao da imate nove keramičke pločice! Osim na pločice i zidove, naljepnice možete stavljati i na fronte ormara i ladica.

Foto: Bauhaus

TAPECIRANI PANELI VRUĆI SU TREND

Povratkom klasike u interijere došli su i tapecirani elementi u interijere. Tapecirane stolice, klupe i uzglavlja veliki su hit u uređenju doma. Njima možete ukrašavati i zidove. Bauhaus u svojoj ponudi ima tapecirane panele Fllow koje možete sami vrlo brzo i jednostavno postaviti uz pomoć odgovarajućeg ljepila za montažu ili samoljepljive čičak trake.

Njima ćete ukrasiti, oplemeniti zidove u blagovaonici, dnevnom boravku, hodniku i spavaćoj sobi gdje ćete napraviti uzglavlje na postojećem krevetu.

Izvrsno su rješenje za hodnike, blagovaonice i dječje sobe jer štite zidove od prljanja i oštećenja, a bit će savršena zvučna izolacija. I kada stavite samo jedan manji panel imat ćete divan zidni jastuk!

Foto: Bauhaus

Savjet: Obavezno označite grafitnom olovkom ili pik trakom prostor na zidu ili namještaju kojeg želite obložiti panelima. Tako će panel biti pravilno nanesen. Osim toga, dobro je prije nanošenja rasporediti elemente zidne ploče na pod, prenijeti raspored na zid – tako nećete pogriješiti u konceptu kojeg ste zamislili.

Foto: Bauhaus

 


PROMO

Komentari