Noviteti u svijetu keramičkih pločica

U interijerima kao i u modi trendovi se mijenjaju često, a nekadašnji stari dizajn vraća se u novijem redizajniranom obliku poželjniji nego ikad.

Keramičke pločice već su odavno izašle iz standardnih kvadratnih oblika pa danas nalazimo razne nepravilne oblike, a u posljednje vrijeme preplavljeni smo heksagonalnim oblicima koje se često slažu do polovice zida stvarajući tako nepravilan rub. Ovi modeli jako se lijepo nadopunjuju s popularnim imitacijama drveta, kamena, opeke i betona koje toliko vjerno imitiraju druge materijale da je na prvi pogled teško odrediti o kojem je riječ.

Foto: Ragno
Foto: Ragno

Što se tiče samih uzoraka, sveprisutni su geometrijski oblici u svim veličinama i kombinacijama boja. Zbog upečatljivosti uzorka, idealno ih je smjestiti samo na jedan zid, dok se ostatak zidova “oblači” u jednobojne, jednostavne modele keramike.

Pinterest
Pinterest

Geometrijske oblike nerijetko prate trodimenzionalne pločice koje i u jednobojnim varijantama izgledaju odlično.

Patrycja Domanska & Tanja Lightfoot
Patrycja Domanska & Tanja Lightfoot

Već neko vrijeme prisutne su i modernizirane verzije starih azulejos pločica koje pronalazimo po čitavom Mediteranu, posebice u Španjolskoj i Portugalu. Novije verzije inspirirane upravo azulejos pločicama stvaraju kombinaciju starog i novog. Pločice dolaze u nekoliko sličnih, a opet različitih uzoraka koje se slažu nasumice, a u cjelini čine skladnu zajedničku kompoziciju.

Mutina
Mutina

Posljednji novitet u svijetu keramike su pločice velikih dimenzija koje sežu čak i do tri metra. Omogućuju vam da u potpunosti izbjegnete mnogima mrske fuge, a pritom ipak ostanete vjerni keramici. Najveći ljubitelji ovog trenda biti će oni koji vole funkcionalnost i suvremeno uređenje bez suvišnih dekoracija i uzoraka.

marrazi
marrazi
Caesare
Caesare
marazzi
marazzi

Mutina 2

Mutina
Mutina

73b3d762598bad741bb191a22e04581c

Vives
Vives
Vives
Vives
Komentari