Drvo kao zidna obloga: rješenje za instant dozu luksuza i topline

Želite li u nekom prostoru posebno naglasiti ili pak stvoriti osjećaj topline i luksuza, kao jednu od opcija svakako vrijedi u obzir uzeti postavljanje drvenih zidnih obloga.

Iako se često vežu uz retro uređene interijere, drvene zidne obloge mogu izgledati vrlo suvremeno. Dapače, sve su češći izbor mnogih koji svom prostoru žele dati notu posebnosti i osjećaj doma. Zato za ovim rješenjem često posežu dizajneri interijera prilikom opremanja poslovnih prostora, osobito restorana ili cafe barova.

Zaboravite uobičajene podne obloge, ovih pet alternativa neće vas ostaviti ravnodušnima!

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Umjesto izrezbarenih drvenih konstrukcija po čitavom ili samo dijelu zida kakve obično nalazimo u klasično i rustikalno uređenim prostorima, postavljanje jednostavnih, ravnih i glatkih drvenih panela, a u koje se može sakriti i pokoji ormarić, dobro će ‘obući’ i ultra moderno uređene prostore.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Osim što pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju, drvene zidne obloge se i jednostavno postavljaju. Imate li nepravilne ili oštećene zidove, ovom oblogom možete sakriti sve nepravilnosti i neravnine. S obzirom da se mogu lakirati ili obojiti u bilo koju boju, drvene zidne obloge lako će se prilagoditi svakom prostoru pa ne morate strahovati kako će se uklopiti u vaš dom.

Drvo osobito dobro izgleda postavljeno u kombinaciji s kontrastnim, hladnim materijalima poput kamena ili keramičkih pločica.

Kamen ili drvo – koji materijal odabrati?

Foto: James Harris
Foto: James Harris

Mogu se postaviti u bilo koju prostoriju, uključujući i kupaonice opremljene ‘retro’ sanitarijama i namještajem. Ipak, u tom slučaju pripazite na odabir materijala – od pravog drveta predlažemo mahagonij zbog otpornosti na vlagu ili alternativu kao što su, primjerice, keramičke pločice koje imitiraju drvo.

Zaboravite keramičke pločice: drvo je hit u kupaonicama

Foto: architectural digest russia
Foto: architectural digest russia
Komentari