Popločajte svoj dom s najboljim namjerama

Pločice, vječno traju i vječno su u modi. Iako na njihovo mjesto žele doći suvremeniji materijali, one se ne skidaju (s dizajnerske scene).

Keramičke i porculanske pločice su izuzetno otporne čime su gotovo oduvijek logičan izbor za prostorije u intenzivnoj upotrebi, poput kupaonica i kuhinja. Vrste glazura i teksture se stalno nadograđuju i usavršavaju, a porculanske varijante su odličan izbor ako želite izgled prirodnog kamena, ali vam budžet to ne dopušta.

Također mramorne, granitne i pločice od vapnenca izgledaju fantastično iako su nešto zahtjevnije za održavanje, budući da upijaju prolivenu tekućinu te zadržavaju fleke. Utjeha dolazi u obliku raznih preparata za čišćenje koji štite takvu vrstu pločica od onečišćenja uljanim i vodenim otopinama.

Pločice u obliku već složenog mozaika olakšat će vam njihovo postavljanje od pojedinačnih komadića. Mnogobrojne fuge koje dolaze s ovakvom vrstom pločica će spriječiti klizavost podloge, ali otežati čišćenje. Sami odredite svoje prioritete.

Na popis traženijih vrsta pločica ulaze i staklene pločice zahvaljujući širokoj paleti boja i vrstama teksture u kojima dolaze. Budući da i za njih treba dublje posegnuti u džep, savjetujemo da njima ukrasite manju površinu kojom ćete “podignuti” svaki minimalistički stil.

Komentari