4 ZLATNA SAVJETA: evo na što treba paziti prilikom odabira podova za dom

Trebate odabrati nove podne obloge za svoj dom i ne znate od kuda biste krenuli? Ovaj element u domu, zbog izloženosti različitim utjecajima treba zadovoljiti niz kriterija, a mi vam pomažemo s nekoliko savjeta koji će vam olakšati put do modela koji vam najviše odgovara

 


Bilo da gradite novi dom ili krećete u renovaciju, odabrati podove nije lako, makar se na početku se sve čini vrlo jednostavnim. No, kada trebamo donijeti konačnu odluku koji tip i model postaviti na tlo svoga doma, stvari se zakompliciraju i postajemo neodlučni. Jer, podovi su element koji treba zadovoljiti jako puno zahtjeva da bi nam služio godinama i ispunio sve naše potrebe, kao i bio pravi odgovor na naš stil života.

U suradnji s Elgradom donosimo vam četiri zlatna savjeta koji će vam olakšati potragu za idealnim podovima u vašem životnom prostoru.

Foto: Egger

1. ODABIR PRIJE NAMJEŠTAJA

Podne obloge osnova su svakog interijera. Stoga dizajneri savjetuju da on bude prvi korak u uređenju i da im posvetite posebnu pozornost i model odaberete prije nego krenete u namještanje a tek onda se pozabavite novom sofom, krevetom, blagovaonskim stolom i ostalim komadima. Naravno, možete pogledati namještaj i odabrati favorite, ali ih nemojte naručivati ili kupiti prije nego odaberete podove.

Pronašli smo oblogu proizvođača Egger koja će se, zahvaljujući svojim svojstvima, biti odgovor na ono što vam treba – Comfort pod na bazi drva.

Foto: Egger

2. DEFINIRANJE PRIORITETA, ŽELJA I POTREBA

Uvijek je dobro napraviti temeljitu pripremu, a ona svakako uključuje stavljanje na papir svih želja i potreba te savjetovanje sa stručnjacima. Tako ćete definirati svoje zahtjeve i olakšati si uvelike odabir.

Moderni način života donosi potrebu da podovi budu praktični za održavanje, da traju godinama i da njihova boja i uzorak budu postojani odnosno otporni na različite utjecaje poput sunca i topline. Često puta hodamo bosi, pa je potrebno da podovi budu sigurni za naše zdravlje i da je hod po njima ugodan te ne proizvodi jake zvukove.

 

Foto: Egger

S druge strane, svi želimo da nam podovi odišu pravom toplinom i atmosferom doma. Želimo i da naši podovi budu takvi da samo pogled na njih i u najhladnijim i najtmurnijim danima donese toplinu i udobnost. Sve to imaju Comfort podovi. Naime, slojevi pluta čine ga toplim, mekim i tihim više od drugih podova. Osim što je ugodno hodati po njemu i što djeluje kao zvučni i toplinski izolator, zbog njegove elastičnosti se smanjuje opterećenje zglobova.

Pored ovog zdravstvenog benefita, Comfort podovi su ekološki prihvatljivi jer ne sadrže PVC pa pridonose ugodnoj i zdravoj klimi stanovanja. Sve ovo čini život u domu opuštenijim i bezbrižnijim, zar ne?

 

Foto: Egger

3. FUNKCIONALNOST ISPRED ESTETIKE

Podovi su element doma koji zauzima veliku površinu i uvijek su izloženi pogledima što uvelike utječe na prvi dojam koji stvaramo o nekom interijeru. Uzorci i boje su vrlo bitni, no bitno je birati i po značajkama! Imajte stoga na umu kako su funkcionalnost i estetika dva osnovna kriterija koje mora uključivati svaki odabir, ali i da funkcionalnost dolazi prije estetike! Bitno je imati podove u čijem ćete izgledu uživati, ali i da oni budu kvalitetni i trajni kao i prilagođeni načinu života i potrebama te tako ispune sva vaša očekivanja.

Foto: Egger

Comfort podove ćete, zahvaljujući uklopnom ClicIt sustavu za plutene podove vrlo lako i brzo postaviti, što je svakako bitno kod uređenja doma, budući da se radovi znaju oduljiti znatno iza očekivanog termina. Također, nema bojazni kako ćete ih čistiti jer se vrlo lako održavaju te imaju antibakterijsku površinu koja sprječava nakupljanje prljavštine.

 

Foto: Egger

4. KORIŠTENJE NAPREDNIH APLIKACIJA

Unatoč tome što prikupimo inspiraciju, pogledamo sve nijanse i uzorke podova u salonu, opet se nađemo na mukama. Odabir nam naime otežava što ne možemo stvoriti cijelu sliku odnosno zamisliti kako će podovi funkcionirati u prostoru, kada dođe namještaj i ostali elementi. Ili kako će, ako je riječ o djelomičnoj adaptaciji, funkcionirati podovi s postojećim elementima.

Foto: Egger

Nove digitalne tehnologije stvorile su aplikaciju za vizualizaciju prostora. Riječ je o vizualizatoru podova koji će vam pokazati koji dekor podova najbolje pristaje u vaš prostor. Dovoljno je da učitate fotografiju vašeg prostora, odaberete dekor i dobijete vizualizaciju prostora s novim odabranim dekorom poda.

Foto: Egger

 


PROMO

 

Komentari