Geometrija na zidovima: neobičan ukras za koji vam treba samo boja i kist

Geometrijski su uzorci u domu pravi hit već neko vrijeme pa ni ne čudi što su s tepiha, ukrasnih jastučića i polica sada “preselili” i na zidove.

Osim, naravno, tapetama, ovakav izgled možete postići i uz pomoć nekoliko kantica različitih boja po želji i samoljepljive trake. Predlažemo da ovakvo bojanje zida prepustite stručnjaku, no ukoliko ste sigurni u sebe, možete to izvesti i sami. Iako nije jednostavno kao farbanje jednog ili svih zidova u neku boju, nije ni neizvedivo.

Pinterest
Pinterest

Ovako obojen jedan zid odlično će izgledati u prostorijama kao što su spavaće sobe ili dnevni boravci i ujedno skratiti vaše muke kada je u pitanju pronalaženje središnjeg dijela prostorije. Predlažemo da ovako obojen zid bude uz uzglavlje kreveta ili pak trosjed.

Pinterest
Pinterest

Ukoliko niste ljubitelj total looka ili tek tražite efektan način kako dosadnoj prostoriji unijeti malo života, možete napraviti u jednostavan motiv na dijelu zida. Predlažemo da to bude jarka, zanimljiva ili vama omiljena nijansa, a možete je uskladiti i s postojećim komadima namještaja – odaberite boju npr. stolića ili drugog komada namještaja za povezan izgled.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Volite li ipak nježne i suptilne boje, predlažemo da koristite nekoliko sličnih nijansi u neutralnom ili pastelnom spektru. Ove nenametljive nijanse bit će odličan odabir za cijeli zid ili čak sve zidove u prostoriji. Na maloj površini bi se ovakav motiv mogao doimati kao greška.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Ovakvi će motivi osobito dobro izgledati u dječjim sobama – Predlažemo da u djetetovu omiljenu nijansu obojite jedan dio zida uz kreveta u obliku trokuta ili pak napravite stilizirane planine.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Ne morate se ograničavati samo na zidove – obojiti možete i vrata.

Pinterest
Pinterest

Kako vam se sviđa ovakav način bojenja zidova? Recite nam u komentaru!

Komentari