Zaboravite uobičajene podne obloge, ovih pet alternativa neće vas ostaviti ravnodušnima

Iako je ponuda boja, materijala, dimenzija i oblika podnih obloga danas gotovo neograničena, dizajneri su uvijek u potrazi za novim rješenjima.

Bilo da je riječ o potpuno neuobičajenim i ekstravagantnim materijalima koje nismo navikli viđati pod nogama ili pak kreativnom odmaku od klasike, ovih pet podova zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Izlomljeno ogledalo

Dizajn obloge ove neobične obloge potpisuje arhitektonski studio Gisele Taranto Achitecture i LZ Studio. Između poda i čvrste staklene obloge smještene su krhotine koje u prostoru stvaraju dojmljive refklesije i igre svjetlosti te dubine prostora. Više saznajte ovdje.

Foto via Freshome
Foto via Freshome

Šareni parket

Drvo je vječan materijal koji, barem kada su interijeri u pitanju, nikad ne izlazi iz trenda pa ne čudi što se boje, oblici i način postavljanja neprekidno mijenjaju na ljestvici popularnosti. Mali odmak od klasike napravila je tvrtka McKay u suradnji s arhitektima studija Alma-nac osmislivši parket u boji koji svojim slaganjem stvara vrlo efektnu podnu oblogu. Mogućnosti kombiniranja i postavljanja gotovo su neograničene, a dobro će izgledati u neformalnim uredima ili pak stanovima.

McKay flooring
McKay flooring

Kombinacija keramike i opeke

Neočekivano zanimljivom i lijepom kombinacijom pokazale su se opeke i keramičke pločice, osobito za eksterijere.

Foto via Service central.com
Foto via Service central.com

Pod obložen stotinama penija

Stotine starih kovanica mogu se iskoristiti za stvaranje ove neobične podne obloge koja se od jednog njujorškog restorana proširila na sve dijelove svijeta, osobito onima koji vole sami nešto izrađivati.

Foto via decoist.com
Foto via decoist.com

Stakleni pod

Spadate li među one koji ne strahuju od visina, vjerojatno će vam se svidjeti ideja potpuno prozirnog staklenog poda. Ovakva obloga ima i odličnu prednost, a to je odlično raspršivanje svjetlosti u svim dijelovima kuće, kao u primjeru ovog dupleksa.

TRADITION
TRADITION
Komentari