PRIRODA U DOMU: luksuzne zidne obloge od mahovine i pluta koje ćete obožavati

Biljke i zelenilo veliki su trend u uređenju interijera, a želite li odmak od klasike, ove zidne obloge idealan su odabir  – i ne zahtijevaju baš nikakvu brigu!

 

 

Zidni paneli već su neko vrijeme pravi hit u interijerima, a njihova raznolikost i kreativni načini slaganja množe se iz dana u dan. Poznati po svojim zelenim panelima, TechGarden predstavili su 3D luksuzne dizajnerske zidne obloge od pluta, te proizvod „Succulents life”, odnosno module od sukulenata.

 

LUKSUZNE ZIDNE OBLOGE OD PLUTA

Iako se današnja upotreba pluta kao materijala u 50% slučajeva svodi na izradu plutenih čepova, u posljednje vrijeme bilježimo znatni porast izrade dekorativnog pluto materijala za interijere u obliku podnih i zidnih obloga. Njegova je isplativost neupitna zbog svih benefita koje pruža s ekološkog i estetskog aspekta, a riječ je o 100% obnovljivom materijalu. Ono što je novitet na tržištu je pluto koje dolazi u jednoj sasvim novoj formi trodimenzionalne obrade na licu obloge. Iako još uvijek novost na stranom i domaćem tržištu, 3D plutene zidne obloge polako osvajaju dizajnere interijera, arhitekte i kreativce koji ih sve češće uvrštavaju kao primarni dizajnerski detalj u svoje projekte.

Vrhunski dizajnirane 3D zidne pluto obloge mogu biti savršena zamjena za bojani zid jer su puno upečatljivije i modernije. Osim toga, odlična su toplinska i zvučna izolacija, imaju veliku sposobnost apsorpcije i propuštanje vlage i mirisa, a imaju i pozitivan utjecaj na osobe sklone alergijama i antistatičnost.

Foto: Tech Garden / Wallsupply

 

„SUCCULENTS LIFE”

Ako ste i vi ljubitelj sukulenata, sada ih možete imati i kao živu dekoraciju na zidu. Moduli sa sukulentima dolaze u dimenzijama 50x50cm (dubina je 8,5cm), a kućište samog modula otporno je na sve vanjske uvjete, izrade po narudžbi u svim bojama. Sukulenti su, iako su žive biljke, nezahtjevne za održavanje.

Lijepo su i praktično rješenje za zidne panele u svim interijerima, a iznimno su dekorativni, dugotrajni te pogodni za vanjske i unutarnje prostore. Osim za vertikale, „SUCCULENTS LIFE“ moduli izvrsno su rješenje za pokrivanje krovova, odnosno za izradu „zelenih krovova“.

Foto: Tech Garden

WOW EFEKT U SVAKOM INTERIJERU!

Uz zidne obloge od prirodnih materijala, osim polarne mahovine u raznim bojama, sada možemo pronaći niz različitih vrsta zelenila, ali i cvjetova poput hortenzija ili ruža.

Ovakvi su paneli zaista impresivni čak i na malim površinama, a odličan su izbor za mračne i nezahvalne prostorije u kojima živo bilje ne bi uspijevalo. Naime, ove panele krase prave biljke i njihovi dijelovi koji su tretirani tako da izgledaju upravo onako kako su izgledale kada su ubrane.

Foto: Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Drugim riječima, ovi paneli spajaju najbolje iz dvaju svjetova: jednostavnost održavanja kao kod umjetnog bilja, uz prirodnost i izgled pravih, živih biljaka neovisno o sezoni ili godišnjem dobu.

Ovi dekorativni paneli vrlo su popularan izbor u javnim prostorima poput restorana i hotela jer unose instant dozu prirodnosti u nerijetko inače hladne i stroge interijere, no jednako dobro funkcioniraju u stanovima i kućama.

Foto: Tech Garden

 

Svoju popularnost mogu zahvaliti i tome što za wow efekt često nije potrebno obložiti cijeli zid ili više njih – manja površina od primjerice jednog kvadrata može, ovisno o prostoriji, biti itekako dovoljna za željeni dojam.

Zbog svog izgleda djeluju vrlo atraktivno kao dekoracija u dnevnom boravku, ali odličan su izbor za kupaonice, hodnike ili ulazne prostore kojima često manjka osobnosti ili kreativnosti. Ujedno, ovo su prostorije u kojima nam sobne biljke ionako slabije uspijevaju zbog najčešće smanjene količine svjetla, strujanja hladnog ili toplog zraka i, napokon, kraćeg zadržavanja.

Zidne panele s dekorativnim biljem možete pronaći u asortimanu tvrtke Tech Garden.

Foto: Tech Garden

PROMO

Komentari