Ukrasni zidni paneli od mahovine

Pretvorite svoj životni ili radni prostor u zelenu oazu.

Umorni od sivila gradskih blokova i hladnih arhitektonskih ploha u svakodnevnom urbanom kaosu, krajičkom oka tražimo prizor ili obris koji će nam donijeti trenutni „refresh“ misli i emocija. Slijedeći upravo ovu misao, ne bismo li trebali inzistirati na okruženju koje će nas osvježiti, smiriti, misaono poticati i uopće olakšati svakodnevnicu u okruženju u kojemu provodimo vrijeme?

Tech Garden
Tech Garden

Odluka o zidnim oblogama i dekoru općenito, pomoću kojih ćete definirati interijere vašeg životnog i radnog prostora, isključivo je pitanje ukusa; hoće li to biti drvo, metal, plastika, cigla, kamen… hoće li biti u bijeloj, crvenoj ili pak žutoj boji – o ukusima se ne raspravlja.

Međutim, izvedene su određene zakonitosti o bojama i njihovom utjecaju na čovjeka (kao i materijalima) pa tako možemo spomenuti da, recimo, crvena boja snažno stimulira živčani sustav, plava pojačava depresivna stanja jer je hladna, siva potiče ravnodušnost, ima mali psihološki utjecaj na nas (poslovna odijela su često ove boje), i tako dalje.

Tech garden
Tech garden

Zelena boja se nalazi u sredini svjetlosnog spektra i „najlakša“ je za ljudsko oko, djeluje blago, utječe na unutarnji mir, odmara vid, jača strpljivost… a snažna spona ovomu je jednostavna: jer podsjeća na prirodu. Obzirom na sve navedeno, svakako je treba preporučiti za učestaliju upotrebu. Kada su biljke u pitanju, srećom, zelena dominira.

Priroda nevjerojatno utječe na mentalno zdravlje, smanjuje depresiju, ima snažan utjecaj na socijalno raspoloženje, smiruje, podiže energiju i općenito oslobađa nas od stresa. Naš svakodnevni raspored često nam ne daje nikakvu mogućnost dodira s prirodom, osim ako srećom živimo van gradske vreve. Kako bi ublažili grube konture i boje prostora u kojima svakodnevno boravimo, poželjno je iste i “ozeleniti” – biljem i zelenilom popuniti i „oživjeti“ moderne prostore, stvoriti svoju vlastitu zelenu oazu.

Zid FOREST

Naravno, i ova priča je medalja s dva lica – 60-tih godina počela se širiti ideja vertikalnih vrtova na fasadama stambenih objekata, a nedugo zatim isti koncept pojedinci prenose u interijere za što su posebno pogodni veliki poslovni objekti poput hotelskih lobbyja, unutrašnjosti trgovačkih centara, poslovnih zgrada i sl. Međutim, veliki interijeri uglavnom su slabo ili nikako prirodno osvijetljeni, zimi i ljeti klimatizirani, pa biljke nerijetko slabe i venu. Također je evidentno mnoštvo obaveza oko održavanja, zalijevanja, mijenjanja zemlje, dohrane, podrezivanja i ostalog. Jasno je da u velikom objektu morate osigurati ili zaposleno osoblje koje će se baviti biljem ili platiti tvrtku koja će vam instalacije održavati što prilično poskupljuje ionako skupe vertikalne vrtove za interijere.

Tech garden
Tech garden

Postoji li suvremena alternativa?

Tech Garden donosi alternativu – koncept poslovanja razvio se kao reakcija na sve intezivnije zahtjeve dizajnera interijera kako stvoriti smirujući osjećaj vrtnog zelenila ili šume u prostoru – originalnost, izvrsnost, visoka kvaliteta i svjež izgled – sve u isto vrijeme, bez održavanja. Od danas vaše interijere mogu krasiti stabilizirani zeleni zidovi od mahovine i cvijeća, mala i velika stabla, bonsai stabalca, kugle od mahovine – bez zalijevanja, podrezivanja, sunca ili tla. Riječ je o zastupnicima tvrtke Belcat, europskog pionira opskrbe stabiliziranog cvijeća, zelenila i biljaka s posebnim naglaskom na visoke standarde talijanskog dizajna, brzu dostavu i kvalitetu.

Tech Garden
Tech Garden

Kako stvar funkcionira?

Novom tehnologijom stabilizacije, obrađuju se mahovine, lišajevi i ostalo bilje na određenu bazu koja je pogodna za pokrivanje svih vrsta unutarnjih zidova i primjene za sve vrste interijera. Stabilizirane biljke su 100% prirodne. Stabilizacija je jedinstven proces, potpuno ekološki. Smjesa koja se koristi u postupku je biorazgradiva.

Biljke se ubiru u njihovom najboljem životnom ciklusu, kada su u fazi najljepšeg izgleda. Nakon selekcije, odlažu se u komoru za stabiliziranje. Ovdje se stvara balansirana mikro klima između svjetla, vlage i topline. Sve faze proizvodnje su pod stalnim nadzorom. Tijekom procesa, koji traje traje nekoliko dana, sok biljke ispari te se zamjenjuje novom smjesom. Naposlijetku se biljke prenose u komore za sušenje na nekoliko dana. Prije dostave prolaze kontrolu kvalitete i čišćenja.

Tech garden
Tech garden

Na ovaj način naše biljke zadržavaju svoju fleksibilnost i prirodnu svježinu bez potrebe daljnjeg održavanja; za ubuduće ne trebaju zalijevanje, svjetlo ili prehranu za dugi niz godina, a instalirati ih možete u najmračnijim i najklimatiziranijim dijelovima interijera bez straha da će uvenuti.

Tech Garden
Tech Garden

Među ostalim, dostupno je sljedeće:

  • Stabilizirane biljke, cvijeće i ukrasno drveće -bonsai stabalca, živice, fikusi i eukaliptusi, jumbo stabla, palme i borići, cvijeće, totemi, topiary stabla, a tu su i bonsai stabalca prigodna za darove.
  • Stabilizirani biljni okviri – uokvirene pločice od mahovine ili lišajeva, ukrašene paprati, lišćem i cvijećem, a koriste se kao slike na zidu, a prigodni su i za darove.
  • Ukrasni zidovi od mahovine su modularni sustav pločica od mahovine na koju se dodaju paprati, lišće, cvijeće ili ostalo po želji, što rezultira uzbudljivim dekoracijama i odvažnim dizajnom. Ravni zid od mahovine s kuglastom mahovinom, zid od sobove mahovine ili lišaja, zid od polarne (zečje) mahovine, zid šuma (kombinacija mahovina s dodatkom bilja) te “kišna šuma” ili zid obložen mnoštvom raznih biljaka koje će u vaš interijer donijeti pravi „šumski duh“.
  • Logotipi i natpisi od mahovine
  • Velike i male ukrasne kugle od mahovina, cvijeća, bršljana i sl.
  • Dekorirani namještaj i ostali ukrasni predmeti po narudžbi
Tech garden
Tech garden

Za sve navedeno TECH GARDEN nudi kompletnu uslugu – od konzultacija i pomoći pri odabiru mahovina i bilja, te dostave i montaže. Više o proizvodima potražite ovdje i na Facebook stranici.

Pretvorite svoj životni i radni prostor u zelenu oazu. Neka vaši klijenti i prijatelji pričaju o vama, omogućite ima da se osjećaju ugodno u vašem ambijentu; napokon, postoji li nešto važnije od toga kako se danas osjećate?

Komentari