BOJANJE KERAMIKE: efektno osvježenje kupaonice u samo nekoliko sati

Kada krećete s renovacijom stana ideje stižu jedna drugu. Svakim novim pogledom na postojeće stanje otkrivate što biste dodatno mogli ili trebali napraviti. Uz sve želje potrebno je paziti i na budžet

 

 

Kupaonice su te u kojima najčešće želimo odraditi makeover, uglavnom zbog zastarjelih pločica. Kako zamjena keramike nije ni jednostavan ni jeftin posao možete se odlučiti za bojanje pločica. Promjena će biti i više nego očita, a za čitav posao potrebno vam je nekoliko sati. Postupak se ne razlikuje od bojanja nekih drugih površina.

 

INDIZAJN

KORAK PO KORAK DO NOVE BOJE:

  1. Prije bojenja potrebno je skinuti postojeći kamenac i prljavštinu. Najbolje bi bilo da koristite brusni papir ili stroj za brušenje i poliranje.
  2. Sljedeći korak je nanošenje Super Grip Primera koji je za ovu kupaonicu osigurao Dulux. Njegov je zadatak osigurati dobro prianjanje za kasniji sloj boje.
  3. Nakon nekoliko sati sušenja krenulo se s nanošenjem odabrane boje. Na ovom primjeru korištene su dvije nijanse zelene.

Nemojte zaboraviti ni na podne pločice. Za njih vam savjetujemo boju Floorshield za podne obloge. Nju možete koristiti i za beton, drvo te čelik.

 

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Ako se odlučite na ovaj korak, razlika će biti itekako vidljiva kao i u ovom slučaju. Sada samo trebate odlučiti želite li imati “novu” kupaonicu za samo par sati. Kako je tekao cijeli proces pogledajte u videu.

 

 

 

 

Komentari