BOJITE SE KOMBINIRANJA STILOVA? Stiže ohrabrenje u obliku 3 novija projekta studija Mirjana Mikulec

Sviđaju vam se interijeri koji kombiniraju različite stilove, no niste se još odvažili to primijeniti u svoja četiri zida, smatrajući da ćete napraviti još veći nesklad? Kako bi vas ohrabrili, predstavljamo vam tri projekta tima Mirjane Mikulec koji će vam biti dobra doza inspiracije!

 

 

 

Eksperimentiranje, u koje spada i kombiniranje stilova je ono što čega se svi najviše bojimo u uređenju interijera. Naročito ako je riječ o prvom domu koji uređujemo te nam nedostaje iskustva u osmišljavanju životnog prostora. Vjerojatno se i vi pribojavate da ćete tako napraviti više štete nego sklada. Kombiniranje različitih stilova u interijerima nosi sa sobom određeni rizik da sve završi u neukusu, no, dobrom pripremom, koja uključuje i inspiraciju i savjete dizajnera, sve može ispasti i više nego dobro.

Bilo da je riječ o tome da volite više stilova, pa se ne možete opredijeliti samo za jedan, ili biste htjeli razbiti monotoniju koju biste vjerojatno unijeli u interijer uređujući ga u samo jednom stilu, kombinacija stilova je izvrsno rješenje.

Pogledajte kako je studio Mirjana Mikulec uredio interijere u kojima je prisutan miks različitih stilova te se nadahnite za uređenje svoga doma. No, to nije sve! Uskoro ćete moći dobiti svježu dozu nadahnuća u novoj, 17. sezoni InDizajna koja kreće u nedjelju, 12. travnja, na RTL-u.

U suradnji s Mastercardom ekipa InDizajna u novoj sezoni otvorit će vam vrata sjajnih dizajnerskih prostora. Pored inspiracije koju ćete moći pronaći u tim prilozima, u našim člancima u rubrici Kopiraj stil savjetovat ćemo vas kako postići isti ili sličan izgled interijera koje ćete vidjeti u emisiji. Predložit ćemo vam i komade namještaja na koje ćete moći ostvariti popuste od 10% plaćajući Mastercard® i Maestro® karticama!

 


1. MINIMALIZAM, ELEGANCIJA I INDUSTRIJSKI STIL

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Stan u središtu Zagreba otpočetka, je prema želji klijenata, bio zamišljen kao stilski miks. Pored dizajnerskih komada i umjetničkih slika, interijeru je baš to dalo posebnost. Tako je svih 105 kvadrata stana uređeno u kombinaciji minimalizma, industrijskog stila te elegancije. Ovakav koncept donio je interijeru ono što su i sami vlasnici priželjkivali – istovremeno suvremeni i bezvremenski štih, kako bi njihov dom bio atraktivan niz godina.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Tako se u interijeru isprepliću koža i beton, kao značajke industrijskog stila, ravne i čiste linije bez puno detalja i uzoraka uz neutralne boje koje predstavljaju minimalizam te staklene i bakrene površine koje su unijele eleganciju. Svi ovi elementi vrlo su vješto dozirani te su stvorili sklad.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


2. KLASIKA I MODERNI DIZAJN

Naglasak u ovom prostranom obiteljskom stanu od 120 četvornih metara stavljen je na eleganciju, koja je najprisutnija u dnevnom dijelu interijera te glavnoj, roditeljskoj spavaćoj sobi, a manje u sobama za tri kćeri, koje su ipak poželjele moderniji dizajn.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

No, ispreplitanje modernog dizajna i klasike koja je sa sobom donijela i eleganciju prisutna je, u većoj ili manjoj mjeri u svakoj prostoriji. Suvremenu notu prostoru su dale jednostavne linije namještaja, dok je klasika unijeta štukaturama, sjajnim površinama, uzorkom mramora te bogatim tkaninama poput baršuna koji su ujedno donijeli i profinjenost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Sama dnevna zona kombinacija je modernog i klasike – funkcionalna kuhinja koja pomalo naginje i minimalizmu vješto je spojena s blagovanjem kojim dominira klasika te udobnim i ugodnim boravkom koji je miks jednog i drugog.

U stanu se nalaze i dvije kupaonice – jedna je roditeljska, a druga za djecu, pa je opremljena u modernijem stilu, no ipak je zadržala elemente elegancije poput uzorka mramora na keramičkim pločicama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri /Foto: Darko Mihalić

 

3. EKLEKTIKA U MUŠKOM STANU

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Muški interijer od 50 četvornih metara u jednom zagrebačkom potkrovlju pravi je primjer da se odvažnost u kombiniranju stilova isplati. Svaka soba ima neku svoju priču, a sve zajedno tvore skladnu cjelinu. Igra stilova, boja i materijala urodila je šarmom kojem je teško odoljeti. Vlasnik je želio stan koji ne robuje jednom određenom stilu i koji neće biti predvidiv. Stoga, iako je male kvadrature i još k tome u potkrovlju, njime ne dominiraju svijetle nijanse.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pored bijele i svijetlosive, prilično su zastupljene antracit siva, žuta i crna. Izbor materijala također je raznolik – od uzorka svijetlog hrasta, preko baršuna, mekanih vunenih tepiha i krzna pa sve do opeke, tapeta, dekorativne mahovine i staklenih fronti. Sve to dalo je ovome interijeru karakter i odvažnost te jednu eklektičnu i sasvim osobnu notu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari