POKRENITE SVOJE DIZAJNERSKE MIŠIĆE: 9 kućnih teretana za inspiraciju

Vježbanje je, pa… vježbanje. No, pravi interijer može značajno poboljšati uživanje u vježbanju i pozitivno utjecati i na vaš um, i na vaše tijelo – posebno ako vježbate kod kuće. Zapravo, dobro dizajnirana teretana u vašem domu može vas motivirati da postignete svoje fitness ciljeve, a mi vam donosimo 9 ideja za vaše kućne teretane koje će vas oduševiti i inspirirati da napravite svoju!


1. Ostavite prostor za opuštanje

Ova kućna teretana, osmišljena od strane Sherry Hart i Jennifer Jones Condon, kombinira elemente fitness studija i prostorije za meditaciju. Zlatni i bijeli dekorativni predmeti zapravo služe kao utezi koji istovremeno djeluju kao skulpture. Meditacijski jastuci od morskog bilja i ležaljka su tu kada se želi pročistiti um umjesto da se intenzivno vježba na spravama za vježbanje.

kucna-teretana.jpg
FOTO: VICTORIA PEARSON

2. Neka teretana bude vani

Ako više volite vježbati na otvorenom, pobrinite se da oblikujete kućnu teretanu koju ćete zapravo koristiti tako da odaberete mjesto s obiljem direktnog sunčevog svjetla. U ovoj preuređenoj štali koju je dizajnirao General Assembly, harmonika vrata se potpuno otvaraju kako bi omogućila svjež zrak. Ako pristup s vanjske strane nije moguć, uvijek možete instalirati ventilator kako biste stvorili učinak svježeg povjetarca!

teretana-vanjska.jpg
Foto: Joe Fletcher

3. Odaberite sofisticiranu paletu boja

Heather Hilliard je ovoj kućnoj teretani dala elegantan izgled birajući hladan ton sive za zidove i opremu za vježbanje u sličnoj nijansi. S dosljednom pričom boja sve izgleda šik i sofisticirano, bez žrtvovanja funkcionalnosti. Također, ogledalo od zida do zida pomaže da radite na ispravnoj formi, istovremeno čineći klaustrofobični podrum ili mali prostor teretane mnogo većim.

teretana-siva.jpg
Foto: Dacian Groza

4. Koristite hrabre boje

Čista bijela boja nije jedina opcija! Zapravo, ponekad tamnija, tajanstvena nijansa pojačava osjećaj intimnosti i jednostavno čini prostor privlačnijim. Ovdje je dizajnerska tvrtka Sunny Circle Studio koristila Hague Blue boju od Farrow & Ball, postavila apstraktnu umjetnost na zidove i uključila dekorativno sjedenje.

teretana-plava.jpg
Foto: Erin Wheeler

5. Optimizirajte prostor za jogu

Leanne Ford je pretvorila dvorišnu štalu u impresivni kućni studio za jogu. Nagnuta grana drveta savršen je dodatak, a ako vam je budžet ograničen možete dodati samo umjetne biljke. Ako nemate dvorišnu vrtnu kućicu ili štalu za prenamjenu, razmislite o bojanju poda i zidova neiskorištene garaže u bijelo, a zatim opremite prostor elegantnim kremastim jastucima i prostirkama za meditaciju.

teretana-joga.jpg
Foto: Erin Kelly

6. Maksimalno iskoristite prostor

Nije vam potreban ogroman prostor da biste stvorili sjajnu kućnu teretanu koju ćete zaista koristiti. Smještena u kutu s jednim zidom namijenjenim za pohranu, ova kućna teretana koju je osmislio Kelly Finley iz Joy Street Designa ima sve osnovno u maloj prostoriji koja bi inače bila za pohranu. Žuto obojen strop stvara sunčanu atmosferu, a šarena i meka podloga nježna je za koljena.

teretana-šarena.jpg
Foto: LAUREN EDITH ANDERSEN

7. Objesite zanimljivu, kreativnu umjetnost

Koristite zabavne verzije sportskih dodataka i opreme kao dekor, poput skateboarda, utega ili vreće za boks! Alexander Design također je odabrao neobičan, zaigran kutak za sjedenje i neonske znakove na zidovima kako bi održao energiju u ovoj modernoj kućnoj teretani. Bokserska vreća poput ove također ima i dekorativnu svrhu.

teretana-zabavna.jpg
Foto: Alexander Design

8. Učinite je prikladnom za djecu

Dizajner Darryl Carter je okačio ljuljačke i dodao košarkaški obruč u ovoj preuređenoj garaži koja služi kao teretana za grupu dječaka koji rastu u obiteljskom domu. Ako imate problema s prostorom, možete nabaviti košarkaški obruč namijenjen djeci u veličini arkadnih igara. Ili jednostavno odaberite najšik obruč koji možete pronaći i zanemarite sportsku funkcionalnost u potpunosti.

teretana-dječja.jpg
Foto: GORDON BEALL

9. Dodajte igre

Ostavite prostor za zabavu! Ova industrijska kućna teretana koju je osmislio Alexander Design iskorištava vertikalni prostor sa stalažom za uteg i visećom bokserskom vrećom za vježbanje boksa. Podloga na podu omekšava betonske temelje, a stolni tenis omogućuje rekreaciju između setova vježbanja.

teretana-zabava.jpg
Foto: Alexander Design
Komentari