MOGUĆE JE: osvježite svoj dom bez kupovine i trošenja novaca

Ako želite da se vaš dom malo obnovi, ali ne želite potrošiti puno novca na to trenutno, budite kreativni! Već samim premještanjem ili odbacivanjem nekoliko predmeta možete puno učiniti za osvježenje svog životnog prostora.

 

 


Razmjestite namještaj

Najlakši način da osvježite svoj dom je da jednostavno presložite namještaj. Ne morate kupiti novi kauč ili komodu, samo pronađite novi poziciju za stari. Upotrijebite svoju kreativnost, čak možete napraviti nacrt onoga što kamo želite prenijeti. Ne samo da se može promijeniti atmosfera u prostoru, već i njezina funkcija.

Foto: Spacejoy / Unsplash
Foto: Kate Maloney Interior Design

 


Obračunajte se s nepotrebnim stvarima 

Jeste li posljednjih godina nakupili razne ukrasne predmete, modne dotatke i držite neke komade namještaja koji više nemaju svrhu i usto ne izgledaju nimalo lijepo? To su ustvari samo skupljači prašine koji narušavaju izgled doma.

Foto: Womenselegance.com

A ako ih ima previše, lako mogu stvoriti dojam neurednosti. Vrijeme je za selekciju – budite odlučni, isključite sentimentalnost i bacite sve te nepotrebne stvari u smeće, Ostavite samo ono što vam još treba i od čega imate koristi. Sve ostalo odstranite iz svoga doma kako bi on mogao disati.

Foto: ​The Spruce / Letícia Almeida

 


Premjestite ukrase

Kao što ste presložili namještaj, premjestite i ukrasne predmete! Na primjer, možete uzeti neke knjige s kričavim koricama s police i složiti ih na stolić za kavu. A vazu koja je do tada stajala može se staviti čak i u predsoblje. Ogledala i slike mogu naći mjesto u nekoj drugoj prostoriji!

Foto: Alexandra Gorn / Unsplash
Foto: Studio Marina Matsel

Cvijeće u svakoj vazi

Ne trebate kupovati skupe biljke i bukete u dućanima. Ako ste sretnik koji imate vrt ili balkon, uzmite škare i odrežite koji cvijet ili granu nekog grma. Stavite ih u vazu, tako ćete unijeti svježinu i nove boje u svoj dom.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Napravite od zida mini galeriju

Skupite svoje omiljene slike, fotografije, bakine goblene, tapiserije i kreativno ih rasporedite na zid. Nema pravila, okvire možete složiti kako god želite.

FOTO: @ELLEDECOR
FOTO: @ELLEDECOR
Komentari