VIŠE UGODE I TOPLINE: 3 jesenske dekoracije koje će privlačiti poglede u vašem domu

Detalji su ono što treba često mijenjati i tako razbijati monotoniju u domu te pustiti dom da prati godišnja doba. Sada je prava prilika da unesete dašak jeseni, a mi vam predlažemo tri dekoracije koje možete izraditi i sami

 

 

 

Dekoracije su ono što bi trebalo biti dijelom svakog doma, bez obzira na stil uređenja. One daju šarm interijeru i stvaraju željenu atmosferu, stoga su nam moćni saveznici. Dizajneri preporučuju da dio tih ukrasa bude i sezonskog karaktera, kako bi se osvježio dom i unio dašak prirode u njega. Tako se stvara dojam živosti i dinamike u domu.

I oni koji nisu pretjerano skloni sezonskim dekoracijama, teško da će odoljeti onim tipičnim jesenskim. Bundeve, lišće, dunje… osvajaju svojim bojama i oblicima te prije svega unose toplinu i ugodu u svaki prostor.

Pogledajte kako je naš tim s asortimanom iz Bauhausa izradio tri efektne jesenske dekoracije koje i vi možete napraviti u vrlo kratkom vremenskom roku.

 


1. SASVIM POSEBNA BUNDEVA

POTREBAN MATERIJAL:

 • fleksibilno crijevo za napu
 • pištolj za vruće ljepilo
 • boja u spreju
 • čep
 • lišće

 

Foto: InDizajn

Pripremite sav potreban materijal i krenite na izradu bundeve za koju će vam trebati svega 15-ak minuta vremena.

Počnite od crijeva – raspakirajte ga i razvucite te spojite krajeve. Nama je jedan paket bio dovoljan za jednu bundevu.

 

Foto: InDizajn

Zagrijte pištolj te nakon toga krajeve crijeva premažite ljepilom.

 

Foto: InDizajn

Krajeve spojite i držite dok se ljepilo ne ohladi i poveže dijelove. Kako bi spoj bio čvršći, nekoliko trenutaka držite ga prstima.

 

Foto: InDizajn

Nakon formiranja okruglog oblika krenite na bojanje. Kako biste spriječili da boja bude raspršena uokolo, stavite bundevu u kartonsku kutiju i tek tada počnite sa sprejanjem. Budite temeljiti u raspršivanju boje i ostavite bundevu nakon bojanja u kutiji da se osuši.

 

Foto: InDizajn

Nakon toga dolazi umetanje peteljke. Mi smo bili snalažljivi i pronašli efektnu zamjenu u vidu plutenog čepa. Dovoljno je zalijepiti ga vrućim ljepilom iz pištolja u udubinu crijeva. Dodatno bundevu možete ukrasiti i lišćem koje također treba pričvrstiti vrućim ljepilom.

Foto: InDizajn

Umjesto čepa može biti i grančica drveta ili grma koju ćete pronaći u parku ili vrtu.

Ovakve bundeve možete staviti u bilo koji dio stana, a naročito su efektne na stubištu ili hodniku kao dobrodošlica u vaš dom. Naravno, njima ćete sjajno dekorirati i ulaz u kuću.

Foto: InDizajn

2. SVIJEĆNJAK  U TEGLI

POTREBAN MATERIJAL:

 • staklene teglice
 • ljepilo za tapete
 • lišće
 • kist
 • lučice

 

 

Foto: InDizajn

Posao započnite rezanjem peteljki na listovima kako biste ih pripremili za lijepljenje. Ako su listovi neravni, bilo bi dobro izravnati ih stavljanjem tereta na njih. Ravnavanjem listova produljit ćete izradu ove dekoracije koja je inače vrlo jednostavna i gotova za 20-ak minuta.

 

Foto: InDizajn

Sljedeći korak je lijepljenje. U posudicu ili neku slobodnu staklenku zamiješajte ljepilo. Mi smo odabrali ono za tapete, ali jednako dobro će biti i ljepilo za tehniku decoupagea. Neka smjesa bude gušća jer će listovi bolje prianjati.

 

Foto: InDizajn

Zatim krenite s obljepljivanjem vanjske stijenke staklenki listovima. Raspored listova neka bude po vašoj želji, znatno je efektnije kada miješate listove različitih nijansi, kao i ako ne oblijepite staklenku posve do vrha, jer će svjetlo lučica dolaziti više do izražaja.

Foto: InDizajn

Po želji, staklenke odnosno svijećnjake možete dodatno ukrasiti vrpcama, a mi smo to učinili špagom te tako dobili još prirodniji štih.

Na koncu, ubacite lučice u tegle i zapalite ih!

Foto: InDizajn

3. ZDJELA OD LIŠĆA

POTREBAN MATERIJAL:

 • balon na napuhavanje
 • ljepilo za tapete ili decoupage tehniku
 • kist
Foto: InDizajn

I posljednja, 3. dekoracija vrlo je jednostavna i možete je napraviti u vrlo kratkom vremenskom roku. Rezultat će biti vrlo atraktivna zdjela od lišća.

Napušite balon, zavežite vrh te zamiješajte ljepilo. Zatim počinite lijepiti lišće po balonu, krećući od dna. Lijepite lišće do otprilike polovice balona.

Foto: InDizajn

Nakon što se ljepilo osuši, škarama prerežite vrh balona ili izbušite nekim oštrim predmetom te ga pažljivo odvojite od dijela gdje je lišće.

Foto: InDizajn

Zdjelu napunite jesenskim plodovima prirode ili sitnicama po želji.

Foto: InDizajn

 

PROMO

 

Komentari