NOVA VRSTA SLOBODE: život u kombiju postao je veliki trend

Jedan novi trend nas u potpunosti oduševljava – pokretni domovi. Više ne govorimo o običnim kamp kućicama koje neke od nas podsjećaju na djetinjstvo provedeno u kampovima duž Jadrana. U njima se najčešće samo prespavalo, a danas je ponuda toliko raznovrsna da možemo birati od onih najjednostavnijih pa sve do luksuznih kuća na kotačima.

 


Pojavom pandemije COVID-19 ovakav način odmora doživio je puni procvat jer su vlasnici pokretnih kućica unatoč zabranama i socijalnom distanciranju ipak živjeli slobodnije od nas ostalih.

Foto: Van Life Blog

Ljubitelji ovakve vrste odmora naglašavaju nekoliko pozitivnih stvari: idealna su putovanja u kojima se ne trebaš držati rasporeda, kućicu možeš urediti prema svojim željama, uloženo se vrlo brzo vrati, a održavanje kombija jednako je održavanju osobnog automobila.

FOTO: PEXELS/MELIKE BENLI

Mini kuće u dvije varijante: odaberite montažnu nastambu iz svojih snova

Ovakav oblik putovanja nije rezerviran samo za mlade željne avanture. Na njega se odlučuju i umirovljenici koji su treću dob odlučili iskoristiti za istraživanje svih lokacija za koje nisu do sada imali vremena. Prednosti koju posebno naglašavaju je da je putovanje kombijem puno komfornije od ostalih prijevoznih sredstava, imaju sve potrebno na jednom mjestu i doista im se nigdje ne žuri.

Foto: Words to Life

Oni malo hrabriji mogu se odlučiti i na postavljanje šatora na kombi čime su dobili više prostora za ostale stvari, a pogled „s vrha“ je sigurno puno bolji. Mnogima se ovakav oblik života svidio pa je godišnji postao trajno stanovanje „na kotačima“.  Mi bismo se zadovoljili i godišnjim odmorom 🙂

FOTO:PEXELS/RODNAE PRODUCTIONS

Inspiraciju potražite u našoj galeriji!

 

Komentari