NAJNEOBIČNIJI SUKULENTI: napuhani i prozirni pa izgledaju poput dragog kamenja

Ako još niste, dobrodošli u klub obožavatelja sukulenata. Ovaj najnoviji primjerak Haworthia Cooperi svojim neobičnim i doista originalnim, napuhanim listovima baš nikoga neće ostaviti ranodušnim!

 

 

 

 

Svijet sukulenata sve je zanimljiviji i, moramo priznati, neobičniji. Pored jednostavnog održavanja i činjenice da ima vrsta koje su male pa ne zauzimaju puno prostora, izgled je ono što ih čini iznimno popularnim. Ovo je jedna od najdekorativnijih vrsta cvijeća te je super ukras za svaki interijer, bez obzira na njegov stil. Danas ćete rijetko pronaći dom bez barem jednog sukulenta. Predstavljamo vam upravo jedan primjerak čiji oblik nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

 


Haworthia Cooperi dolazi iz južne Afrike i to u trinaest varijanti te spada među manje sukulente što omogućava da stvorite pravu malu kolekciju u svome domu ili na balkonu. Haworthiju Cooperi odlikuju mali, nabijeni i napuhani listovi, koji zbog prozirnih, staklenastih stijenki izgledaju kao dragulji.

 


Sukulenti su idealne biljke i za one kojima uzgoj zelenila ne ide od ruke. Vole sunce i toplo vrijeme, ali treba izbjegavati pozicije na direktnom suncu, bilo da je riječ o interijeru ili eksterijeru. Isto tako, sasvim će dobro uspijevati i u polu sjenovitim mjestima. Ako Haworthia Cooperi bude na jakom suncu, imajte u vidu da će njezini listovi biti svjetliji.

 

 


Sve sukulente koji su u teglicama možete, kad zahladi, prenijeti u svoj dom, dok će oni u gredicama opstati na otvorenom tijekom zime. Ne pretjerujte s količinom vode i zalijevajte ih svakih 10 do 14 dana, te prilikom sadnje osigurajte mješovitu zemlju (smjesa komposta, pijeska i  gline) i otvor na dnu tegle kako bi voda mogla otjecati.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @chonkysuccs

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @chonkysuccs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foliage Garden (@foliagegardennyc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flower Lover (@flowers.cactus)

Komentari